Patys blyneliai labai labai purūs, savo tekstūra primenantys amerikietiškus blynelius. Pripažinsiu, kad mano mintis į tešlą įpilti šlakelį vanilės ekstrakto, buvo geniali - blyneliai nuostabiai kvepia, o jaučiamas vanilės skonis suteikia dar malonesnio skonio. Tiesa, ką kitą kartą pakeisčiau - sumažinčiau cukraus kiekį (dėl to, kad dar dėjau banano, man blyneliai pasirodė per saldūs), manau, dėčiau kokį 30-40 gramų, tiek pilnai užtektų. Žinoma, jeigu įdarui pasirinksite kitokius vaisius, pavyzdžiui, rūgštesnius obuolius, ar kivius, tada mažinti cukraus kiekį nebūtina.
Reikia:
- 4 kiaušinių,
- 200 g miltų,
- 70 g cukraus,
- 80 g lydyto sviesto,
- 1 v.š. krakmolo,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- 0,5 a.š. vanilės ekstrakto,
- 1 banano.
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, įmaišome lydytą sviestą. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir krakmolu. Viską sudedame į bendrą indą, įpilame vanilės ekstrakto ir užmaišome tešlą. Keptuvę įkaitiname. Į kiekvieną skyrelį pilame tešlos, dedame banano griežinėlį, kurį šiek tiek įspaudžiame į tešlą. Blynelius kepame 4-5 minutes.
Aš prieš kepdama pirmus blynus, keptuvę lengvai patepiau sviestu, toliau jo nenaudojau.
Kai ideja gerumo,aciu drauge ;)
AtsakytiPanaikintiPrašau, skanaus :))
PanaikintiGal patartumete ka viwtoj kiausiniu butu galima naudoti, dukryte negali?
AtsakytiPanaikintiKiaušinis, kaip ir visuose blynuose, reikalingas tam, kad viską sujungtų į bendrą visumą ir suteiktų purumo. Bet galima pabandyti jį pakeisti, pavyzdžiui jogurtu. Arba į miltus įmaišyti krakmolo (šiuo atveju jau naudojamas krakmolas, tai reikėtų tik padidinti jo kiekį - tarkim dėti kokius 2 v.š.) Beje, kažkur esu skaičiusi, kad puikiausiai kiaušinį pakeičia trintas bananas. Manau čia jis laaabai tiktų :)
PanaikintiLabai puikus receptas! Aciu!
AtsakytiPanaikintiSmagu,kad patiko!
Panaikinti