Čia man yra atradimų atradimas! Niekada negalvojau, kad blynai gali būti skanūs. :D Iš tiesų. Niekada nemėgau jokių miltinių blynų, man jie atrodė labai riebūs ir saldūs iki nualpimo. Todėl mieliau rinkdavausi kitą, ne tokį kaloringą ir skanesnį maistą. Neįsivaizdavau, kad blynus galima kepti sausoje keptuvėje, kol nepamačiau šių blynelių
pas Neringą ir neišbandžiau. Iš tikrųjų, receptas patraukė mano dėmesį tuo, kad blynai nuotraukose atrodė tokie stori, purūs, nesutižę, ir sausi, neaptekę riebalais. Ilgai nedvejodama išbandžiau ir atsikandusi pirmojo kąsnio tariau: lyg keksiukai! :D Nežinau, kiek ten to keksiukų skonio yra, bet turbūt mane papirko tas jų purumas. Na, o pilna keptuvė mano namuose dingo akimirksniu... :)
Pilnai keptuvei blynų reikia:
- 2 st. miltų,
- 2 st. kefyro,
- 2 kiaušinių,
- 0,5 st. cukraus,
- 0,5 st. aliejaus,
- 1 a.š. (kupinas) kepimo miltelių,
- 1 a.š. sodos,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską. Supilame aliejų, kefyrą, išplaktus kiaušinius, nugesintą (kefyru) sodą ir viską gerai išmaišome. Į gerai įkaitintą keptuvę pilame po šaukštą tešlos ir kepame ant silpnos ugnies. Kai iš tešlos vienas po kito pradės kilti burbuliukai, blynelius apverčiame.
Valgyti su uogomis, vaisiais ar džemu. Aš prie jų patiekiau konservuotų ananasų su visu sirupu. SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą