Šią užkandėlę buvau kažkada seniai seniai mačiusi internete, tačiau tikslaus adreso neišsisaugojau, nuotraukos - taip pat. Taigi gamindama daugiausia rėmiausi savo patirtimi, savo mintimis ir tuo, kas tąkart liko įstrigę atmintyje. Kivi ir krabai - neįprasta? Gal ir taip, bet svarbu skoniai nesipjauna, anaiptol - sudaro puikų derinuką.
Reikės:
- prancūziško batono (tąkart aš jo neturėjau, tad teko gaminti su paprastu, bet prancūziškam neprilygsta niekas),
- krabų lazdelių,
- kivi,
- lydyto tepamo sūrelio (geriau be jokių priedų ir priemaišų).
Imam batono riekelę, ant jos tepam sūrelio, dedam krabų lazdelę, ant viršaus - kivi griežinėlį - voalia!
Užkandėlės patarčiau gaminti prieš tiekiant į stalą, nes ilgiau pastovėjęs, kivis apvysta ir būna nebe taip skanu. Net receptu to negalėčiau pavadinti, dėl to pradžioje ir parašiau - idėja. O idėja tikrai puiki - paprasta, greita, originalu, gardu. Tikrai rekomenduoju įtraukti į artimiausio vakarėlio meniu - nenusivilsite. :)
PASTABA. Pagalvojau, kad lydytą sūrelį čia puikiai pakeistų ši jau aprašyta kreminė varškė. Kitą kartą taip ir padarysiu. :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą