2013-03-21

Pikantiškos užkandėlės su kivi

Idėja jaukiam pasisėdėjimui! Turbūt sutiksite, kad daug smagiau per draugų vakarėlius gaminti įvairius užkandžius. Ir gaminti, ir valgyti. Pasiėmei vieną į ranką, įmetei į burną ir kramsnoji. Taip išvengiame kalno nešvarių indų, nuovargio juos plaunant ir kaskart vis kitaip galime nustebinti artimuosius.
Šią užkandėlę buvau kažkada seniai seniai mačiusi internete, tačiau tikslaus adreso neišsisaugojau, nuotraukos - taip pat. Taigi gamindama daugiausia rėmiausi savo patirtimi, savo mintimis ir tuo, kas tąkart liko įstrigę atmintyje. Kivi ir krabai - neįprasta? Gal ir taip, bet svarbu skoniai nesipjauna, anaiptol - sudaro puikų derinuką.


Reikės:
  • prancūziško batono (tąkart aš jo neturėjau, tad teko gaminti su paprastu, bet prancūziškam neprilygsta niekas),
  • krabų lazdelių,
  • kivi,
  • lydyto tepamo sūrelio (geriau be jokių priedų ir priemaišų).

Imam batono riekelę, ant jos tepam sūrelio, dedam krabų lazdelę, ant viršaus - kivi griežinėlį - voalia!


Užkandėlės patarčiau gaminti prieš tiekiant į stalą, nes ilgiau pastovėjęs, kivis apvysta ir būna nebe taip skanu. Net receptu to negalėčiau pavadinti, dėl to pradžioje ir parašiau - idėja. O idėja tikrai puiki - paprasta, greita, originalu, gardu. Tikrai rekomenduoju įtraukti į artimiausio vakarėlio meniu - nenusivilsite. :)

PASTABA. Pagalvojau, kad lydytą sūrelį čia puikiai pakeistų ši jau aprašyta kreminė varškė. Kitą kartą taip ir padarysiu. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą