2013-03-29

Lašišos kotletukai su aštriu riešutiniu padažu


Šie mūsų namuose itin mėgstami. Sakyčiau, net dažniau gaminami negu paprasti kiaulienos kotletai. Prie jų yra būtinas (pabrėžiu - būtinas) šis padažas, kuriame riešutų švelnumas susimaišęs su česnako aštrumu ir visa tai suteikia nepakartojamą skonį kotletukams. :)
Pavadinimas gal kiek klaidinantis, nes aš, gamindama šiuos kotletukus, lašišą maišau su kita žuvimi. Mat kartą, kai naudojau tik lašišos faršą, jie gavosi per riebūs, nelabai skanūs. Tad visi vieningai nutarėme, kad geriausia lašišos faršą maišyti su kitokiu. Taip daryti patariu ir jums.

Kotletukams reikia:

  • 250 g lašišos faršo,
  • 250 g menkių faršo,
  • 50-100 g maltų džiūvėsėlių,
  • 1 svogūno,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 morkų,
  • druskos,
  • maltų baltųjų pipirų.
 
Padažui:

  • Majonezo,
  • graikiškų riešutų,
  • vandens,
  • česnako.

Smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas pakepiname keptuvėje. Daržoves sumaišome su žuvimi, kiaušiniu, prieskoniais, džiūvėsėliais. Džiūvėsėlių dedame tiek, kad masė būtų tinkama lipdymui, ne per skysta. Iš masės formuojame kotletukus, juos dedame į keptuvę su aliejumi ir kepame iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
Padažui majonezą sumaišome vandeniu, spaustu česnaku ir smulkintais riešutais.

Tikrai labai skanūs, minkšti, sultingi kotletukai. Puikiai tinka su bulvėmis. :) SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą