Puikus pusryčių paįvairinimas. Kas mėgsta dribsnių košes ar dribsnius su pienu, patiks ir šie blyneliai. Galima kepti su paprastais avižiniais dribsniais, tačiau aš rinkausi Skanėjos avižų-kviečių-miežių dribsnius su džiovintais vaisiais. Blynelius valgėme su natūraliu jogurtu, tačiau galima patiekti ir su mėgstamu džemu, uogiene, ar tiesiog grietine. Labai skanu!
Reikės:
- 1 didelio kiaušinio,
- 150 g natūralaus jogurto,
- 80 g miltų,
- 2 v.š. aliejaus,
- 2 v.š. cukraus,
- 1 v.š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 1 stiklinės dribsnių su džiovintais vaisiais,
- 1 stiklinės pieno.
Pieną užverdame ir užpilame dribsnius. Paliekame išbrinkti. Kiaušinį išplakame su cukrumi ir druska, tada supilame aliejų ir jogurtą. Miltus persijojame su kepimo milteliais. Į išbrinkusius ir atvėsusius dribsnius įmaišome skystąją masę, miltų mišinį. Blynelius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą