2 salotų porcijoms reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės,
- vištienos prieskonių,
- druskos,
- maltų juodųjų pipirų,
- 1 kiaušinio baltymo,
- 1 v.š. krakmolo,
- kelių aisbergo salotų lapų,
- 1 didelio pomidoro,
- 125 g mozzarella sūrio,
- 2 mandarinų,
- 2 v.š. linų sėmenų.
Salotų padažui reikės:
- 1 mažo čili pipiro,
- 1v.š. natūralaus medaus,
- 1 v.š. citrinos sulčių.
Vištieną supjaustome juostelėmis ir apibarstome prieskoniais. Apvoliojame pirmiausia išplaktame kiaušinio baltyme, tada krakmole. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Sausoje keptuvėje kepiname linų sėmenis kol pradės skleisti malonų kvapą.
Į lėkštę dedame paplėšytus salotų lapus, skiltelėmis supjaustytą pomidorą, mandarinų skilteles, suplėšytą mozzarellą. Ant viršaus dedame iškepusią vištieną, užbarstome sėmenų.
Padažui susmulkiname čili pipirą, sumaišome su medumi, citrinos sultimis. Užpilame ant salotų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą