Kartais pas jubiliatus geriau keliauti ne su dovanomis, o su dideliu tortu, pyragu ar padėklu keksiukų... Ypač kai jie yra dideli tokių skanumynų gerbėjai. Čia Jums mintis, jei kada neturėsite jokių idėjų, kaip su gimimo diena pasveikinti artimą žmogų, ar laiko, ieškoti dovanai. :)
Vieno brangaus žmogaus gimtadieniui gaminau didžiulį tortą ir tokius keksiukus su miško uogomis. Kaip įdarą miško uogas čia pasirinkau, nes žinau, kaip tas žmogutis jas dievina. Keksiukai gavosi išties nuostabūs ir tikrai verti gimtadienio šventės. Be galo kvapnūs, minkšti, drėgni, o juose esančios spanguolės ir mėlynės suteikia malonaus rūgštumo. Taip pat turiu pasakyti, kad kremas čia įneša malonaus saldumo, dar daugiau drėgnumo ir, be abejonės, papuošia keksiukus. Jis čia taip pat būtinas. Ir kur kas skanesnis, nei su juoduoju šokoladu. Raginu pabandyti. :)
Keksiukams:
- 200 g cukraus,
- 4 kiaušinių,
- 210 g miltų,
- 2 a.š. kepimo miltelių,
- 150 g sviesto,
- 100 ml pieno,
- 1 vanilės ankšties,
- žiupsnelio druskos,
- 0,5 st. šviežių spanguolių,
- 0,5 st. šviežių mėlynių.
Kremui:
- 190 g Mascarpone sūrio,
- 100 g balto kokybiško šokolado,
- 30 g minkšto sviesto,
- 1 v.š. miltelinio cukraus.
Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska. Kiaušinius su cukrumi plakame elektriniu plakikliu iki purių putų. Sviestą išlydome, sumaišome su pienu ir supilame į kiaušinių plakinį. Viską išmaišome. Sudedame iš vanilės ankšties išimtas sėklytes, suberiame miltus, uogas ir viską lengvai išsukame. Tešlą paskirstome į kepimo formeles ir dedame į karštą 190 laipsnių orkaitę. Kepame apie 25-30 minučių.
Kremui garų vonelėje išlydome šokoladą. Dubenyje išplakame sviestą su Mascarpone. Įmaišome šokoladą, miltelinį cukrų. Konditeriniu maišeliu papuošiame jau atvėsusius keksiukus. Jeigu kremas pernelyg skystas ir bijote, jog užteptas ant keksiukų gali nubėgti, palaikykite jį šaldytuve kelias minutėms, kad šiek tiek sutvirtėtų.
Skanaus!
P.S. Iš nurodyto kiekio produktų man gavosi 16 nemažų keksiukų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą