2013-01-24

Kepenėlės balto vyno ir daržovių padaže

Iškart prisipažinsiu, jog nesu didelė kepenėlių mėgėja. Priklausau tai žmonių grupei, kurie su pasibjaurėjimu į jas žiūri, o jei ir suvalgo kokį gabalėlį, kitą, tai tik dėl to, kad žino nenuginčijamą tiesą apie jų naudą mūsų organizmui. Visgi po to, kai iš kaimo gavau lauktuvių - kepenėlių, pradėjau rimtai svarstyti, ką čia tokio su jomis pagaminus. Negi žmogus imsi ir išmesi? Kažkaip nekyla ranka... Ieškojau receptų internete, kulinarinėse knygose, bet už mano akies neužkliuvo niekas. Taaaigi, eilinį kartą nusprendžiau remtis savo galva bei skonio receptoriais ir šį tą sukūriau. O rezultatas visai nustebino ir, sakyčiau, patiko. Todėl šį kartą noriu parodyti ir įrodyti, jog kepenėlės gali būti ne tik sveikos, bet ir skanios!!! :)


Patiekalui pagaminti reikės:

  • 700 g vištos kepenėlių,
  • 2 svogūnų,
  • 2 morkų,
  •  3 česnako skiltelių,
  • 100 ml baltojo vyno,
  • 100 g grietinėlės,
  •  2 š. miltų,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • druskos.

Gaminimas:

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudedame kepenėles, apibarstom prieskoniais ir gerai apkepame iš abiejų pusių. Tada supilam vyną ir viską troškinam kol jis išgaruos. Per tą laiką kitoje keptuvėje pakepinam česnaką, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir griežinėliais pjaustytas morkas. Kai daržovės apkeps, į jas sudedam kepenėles ir užpilame grietinėle sumaišyta su miltais. Viską išmaišom ir patroškinam dar keletą minučių. Aš patiekiau su bulvėmis. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą