2013-01-19

Vištiena su voveraitėmis

Paprasta, bet ne prasta! Nors vištiena, bent man, su bet kuo patiekta išlieka tokia karališka ir viliojanti. :) Prie jos tinka daržovės, grybai, net vaisiai ir uogos. Kalbant apie grybus, man neatskiriamas derinukas yra vištiena ir pievagrybiai. Tačiau šį kartą sumaniau truputį paimprovizuoti ir juos pakeičiau voveraitėmis, kurias taip pat be galo mėgstu. Na ir ką, turiu pasakyti, kad likau sužavėta. Iš tikrųjų! O jau gaminimas "koks sudėtingas"! :D Vištiena ir voveraitės čia griežia pirmuoju smuiku, skoniui pagerinti reikia dar šio to. Ir nors čia tikrai nieko mandro, bet dalinuosi. :)

Reikia:
  • 500 g vištienos krūtinėlės,
  • 0,5 l voveraičių,
  • 200 g grietinėlės,
  • 1 mažas čili pipriukas,
  • 2 česnako skiltelės,
  • druska
  • malti juodieji pipirai,
  • džiovinto baziliko,
  • vištienos prieskoniai (aš visada naudoju Santa Maria prieskonių mišinį vištienai).

Vištieną supjaustome gabaliukais. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepiname susmulkintą česnaką, kai jis pradės skleisti aromatą, sudedame vištieną, prieskonius ir paliekame viską kepti. Nepamirštam pamaišyti. Kai vištiena apkeps, sudedame nuplautas ir nusausintas voveraites, viską sumaišom ir paliekam troškintis. Kai grybai suminkštėja, supilame grietinėlę, jeigu norisi, dar šiek tiek prieskonių, vėl viską pamaišom ir paliekam dar keletui minučių. Vualia, patiekalas baigtas! Mes jį valgėme su ryžiais, bet, manau, čia puikiai tiktų ir virtos bulvės. :)


Labai labai skanu, sveika, ir greita. Tinka, kai norisi užkimšti skrandį. Nemeluoju ir rekomenduoju. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą