Kas gali būti geriau nei puodelis arbatos ir šaunus keksiukas savaitgalio popietę? Būtent taip sugalvojau šį savaitgalį nustebinti draugus. Iškėliau sau tikslą iškepti gražius, purius keksiukus ir šį kartą jau iškilusius. Taigi, pasirinkau avietinius, su tokio pat skonio kremu, ir, turiu pasakyti, kad man pavyko visu 100 procentų! :)
Žinoma, aš esu labai kritiška ir išranki (viskam, ne tik maistui), tad ir šiuose keksiukuose įžvelgiau šį tą, ko norėtųsi kitaip. Visų pirma, norėtųsi daugiau drėgmės - šiek tiek daugiau įdaro, antra - kremas mano skrandžiui per saldus. Na, bet kitą kartą receptą patobulinsiu ir, tikiuosi, išgausiu sau mielą. :)
Standartinei, 12 keksiukų formai reikės:
- 100 g sviesto,
- 80 g cukraus,
- 180 g miltų,
- 3 kiaušinių,
- 50 ml grietinėlės,
- 1 a.š. sodos,
- žiupsnelio druskos,
- 0,5 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau Dr. Oetker - http://www.oetker.lt/Produktai/Kepimo-priedai/vaniles-aromatas.html ),
- aviečių uogienės (žinoma, skaniau būtų dėti šviežių, bet kai neturim, jas puikiai pakeičia uogienė su viena kita čiela uoga).
Kremui reikės:
- 250 g "Mascarpone" sūrio,
- 1 š. cukraus,
- aviečių sirupo (dėjau tiek, kad kremui suteiktų šiek tiek ružavumo).
Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tada jį, cukrų, druską, vanilę ir kiaušinius plakame elektriniu plakikliu iki glotnios, vientisos masės. Supilame grietinėlę ir dar paplakame. Tada palengva įmaišome persijotus miltus ir actu nugesintą sodą. Per daug nemaišome tam, kad neišeitų oras, kuris į tešlą pateko su plakamais kiaušiniais. Visą masę padaliname į 12 keksiukų formelių (gali netyčia gautis daugiau ar mažiau - tai priklauso ir nuo jūsų turimų formelių dydžio). Ant viršaus uždedame po arbatinį šaukštelį aviečių uogienės, stengiamės, kad pakliūtų daugiau tirščių, nei sirupo. Keksiukus kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių (gali užtrukti ir 20 min.)
Kremui elektriniu plakikliu sumaišyti Mascarponę, cukrų ir sirupą. Ataušusius keksiukus papuošiau konditeriniu švirkštu.
žiauriai skaniai atrodo
AtsakytiPanaikinti