2014-06-21

Braškinis Tiramisu desertas

Aš vėl improvizuoju su Tiramisu... Jau gaminau su citrinomis, su bananais. Braškių sezono metu negalėjau praleisti progos į jį įdėti braškių. Tik šįkart gaminau ne vieną didelį tortą, o sluoksniavau desertiniuose indeliuose. Man taip net labiau patiko. Kadangi Tiramisu gana drėgnas, jį sudėtinga supjaustyti gražiais, lygiais gabalėliais ir perkelti iš torto formos į lėkšteles. Kur kas patogiau kiekvienam svečiui paduoti atskirą indelį.

4 porcijoms reikės:
  • 100 g sausainių "Damų piršteliai",
  • 180 g Mascarpone sūrio,
  • 1 didelio kiaušinio,
  • 2 v.š. cukraus,
  • 200 ml stiprios juodos kavos,
  • 60 g romo,
  • 3 v.š. šokoladinės kakavos,
  • 150 g šviežių braškių.

Pasiruošiam puodą kavos, įpilame romo. Kremui elektriniu plakikliu gerai išsukame kiaušinio trynį su cukrumi, pamažu įmaišome Mascarponę. Baltymą išpakame švaria plakimo šluotele, sukrečiame į sūrio kremą ir viską lengvai maišome iki vientisos masės. Sausainius sulaužome stambiais gabalais ir išklojame indelius, apšlakstome kava. Užkrečiame po šaukštą-du kremo, gausiai pabarstome kakava, pridėliojame braškių ketvirčių. Dedame antrą sluoksnį sausainių, vėl užpilame kavos su romu, krečiame kremo, pabarstome kakava ir uždedame braškių. Mano viršutinis sluoksnis buvo trupinti sausainiai, aplieti kava ir apibarstyti kakava.


4 komentarai: