2014-02-23

Bananinis Tiramisu


Su šiuo nuostabiu Tiramisu keliavome pas mano brangiausią tėvelį jo gimimo dieną. Tikrai nesuklydau, kad tokiai progai gaminau tokį tortą. Jis tikrai nuostabus - drėgnas, lengvas, su stipriu kavos ir romo aromatu. Visi šventės dalyviai išgyrė. Nenoriu tuščiažodžiauti, išmėginkite, ir patys įsitikinsite.
Idėją, į Tiramisu įdėti bananų, radau http://www.heathersdish.com/. Nė nesumirksėjusi nusprendžiau, jog privalau išmėginti. Seniau atliktas mano eksperimentas daryti citrininį Tiramisu parodė, jog su šiuo torteliu galima improvizuoti savaip. Galima naudoti bazinį Tiramisu receptą ir jį pagardinti mėgstamomis uogomis, vaisiais ar kitais priedais. Kviečiu ir jus paimprovizuoti su Tiramisu ir galbūt atrasite kokį smagų derinuką, kuriuo galėsite pasidalinti su manimi.


Iš karto įspėju, jog mano gamintas tortas buvo milžiniškas. Sluoksniavau jį didelėje 18x30 cm stiklinėje formoje. Jeigu pas jus nėra tiek valgytojų, kad pajėgtų tokį didžiulį suvalgyti, visų produktų kiekius proporcingai sumažinkite. Jeigu mėgstate saldžiau, patarčiau padidinti miltelinio cukraus kiekį.

Reikės:
  • 300 g sausainių "Damų piršteliai" + keli "piršteliai" pabarstymui,
  • 500 g Mascarpone sūrio,
  • 4 gerai prinokusių bananų,
  • 4 kiaušinių,
  • 5 v.š. miltelinio cukraus,
  • 1 citrinos sulčių,
  • 300 ml stiprios kavos,
  • 100 ml romo.

Pasiruošiame puodą stiprios kavos, įpilame romo. Bananus elektriniu trintuvu sutriname su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu plakame apie 5 minutes, kol suputos ir pabals. Tada įmaišome mascarponę, sudedame bananų masę ir viską maišome šluotele iki vientisos masės. Baltymus išplakame iki standžių putų ir po šaukštą įmaišome į kremą. Į kepimo indą sluoksniuojame sausainius, iš abiejų pusių po kelias sekundes pamirkytus kavoje, ir kremą. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Ant jo pabarstome "Damų pirštelių" trupinių. Tiramisu statome į šaldytuvą nakčiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą