2014-03-01

Bananiniai blyneliai sumuštinių keptuvėje

Jei dar neišsirinkote, kokiais blynais vaišinsite šeimą ir draugus per artėjančias Užgavėnes - pakišu jums puikią mintį - blyneliai sumuštinių keptuvėje. Jei tik tokią turite, tikrai siūlau pamėginti. Į tešlą dedami elementarūs produktai, būdingi paprastiems blynams, o rezultatas kur kas prašmatnesnis. Juos kepant nereikės vargti prie viryklės vis vartant ir bijant, kad neprisviltų, o laiko sutaupysite beveik dvigubai.
Patys blyneliai labai labai purūs, savo tekstūra primenantys amerikietiškus blynelius. Pripažinsiu, kad mano mintis į tešlą įpilti šlakelį vanilės ekstrakto, buvo geniali - blyneliai nuostabiai kvepia, o jaučiamas vanilės skonis suteikia dar malonesnio skonio. Tiesa, ką kitą kartą pakeisčiau - sumažinčiau cukraus kiekį (dėl to, kad dar dėjau banano, man blyneliai pasirodė per saldūs), manau, dėčiau kokį 30-40 gramų, tiek pilnai užtektų. Žinoma, jeigu įdarui pasirinksite kitokius vaisius, pavyzdžiui, rūgštesnius obuolius, ar kivius, tada mažinti cukraus kiekį nebūtina.


Reikia:
  • 4 kiaušinių,
  • 200 g miltų,
  • 70 g cukraus,
  • 80 g lydyto sviesto,
  • 1 v.š. krakmolo,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 0,5 a.š. vanilės ekstrakto,
  • 1 banano.

Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, įmaišome lydytą sviestą. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir krakmolu. Viską sudedame į bendrą indą, įpilame vanilės ekstrakto ir užmaišome tešlą. Keptuvę įkaitiname. Į kiekvieną skyrelį pilame tešlos, dedame banano griežinėlį, kurį šiek tiek įspaudžiame į tešlą. Blynelius kepame 4-5 minutes.
Aš prieš kepdama pirmus blynus, keptuvę lengvai patepiau sviestu, toliau jo nenaudojau.

6 komentarai:

  1. Kai ideja gerumo,aciu drauge ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal patartumete ka viwtoj kiausiniu butu galima naudoti, dukryte negali?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiaušinis, kaip ir visuose blynuose, reikalingas tam, kad viską sujungtų į bendrą visumą ir suteiktų purumo. Bet galima pabandyti jį pakeisti, pavyzdžiui jogurtu. Arba į miltus įmaišyti krakmolo (šiuo atveju jau naudojamas krakmolas, tai reikėtų tik padidinti jo kiekį - tarkim dėti kokius 2 v.š.) Beje, kažkur esu skaičiusi, kad puikiausiai kiaušinį pakeičia trintas bananas. Manau čia jis laaabai tiktų :)

      Panaikinti
  3. Labai puikus receptas! Aciu!

    AtsakytiPanaikinti