2014-03-04

Dribsnių blynai su vaisiais


Puikus pusryčių paįvairinimas. Kas mėgsta dribsnių košes ar dribsnius su pienu, patiks ir šie blyneliai. Galima kepti su paprastais avižiniais dribsniais, tačiau aš rinkausi Skanėjos avižų-kviečių-miežių dribsnius su džiovintais vaisiais. Blynelius valgėme su natūraliu jogurtu, tačiau galima patiekti ir su mėgstamu džemu, uogiene, ar tiesiog grietine. Labai skanu!


Reikės:
  • 1 didelio kiaušinio,
  • 150 g natūralaus jogurto,
  • 80 g miltų,
  • 2 v.š. aliejaus,
  • 2 v.š. cukraus,
  • 1 v.š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 stiklinės dribsnių su džiovintais vaisiais,
  • 1 stiklinės pieno.

Pieną užverdame ir užpilame dribsnius. Paliekame išbrinkti. Kiaušinį išplakame su cukrumi ir druska, tada supilame aliejų ir jogurtą. Miltus persijojame su kepimo milteliais. Į išbrinkusius ir atvėsusius dribsnius įmaišome skystąją masę, miltų mišinį. Blynelius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą