2014-04-27

Keksiukai su persikais ir cinamono viršūnėlėmis


Keksiukai fantastiški! Visiems cinamono mėgėjams jie tikrai patiktų. Jie gausūs cinamonu tiek viduje, tiek ant viršaus. Tiesą sakant, man čia jo jau buvo per daug. Nors traški plutelė nuo susikaramelizavusio cukraus ir cinamono taip pat labai gardi, manau kitą kartą keksiukų viršūnėles puoščiau ne trupiniais, o mascarponės ar philadelphios kremu. Jis suteiktų papildomos drėgmės ir, be abejo, daugiau žavesio.

Keksiukams:
  • 260 g miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • 120 ml pieno,
  • 125 g minkšto sviesto,
  • 100 g cukraus,
  • 50 g rudojo cukraus,
  • 2 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 a.š. cinamono,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto,
  • indelio konservuotų persikų.

Trupiniams:
  • 2 v.š. rudojo cukraus,
  • 2 a.š. cinamono,
  • 1 v.š. miltų,
  • 2 v.š. aliejaus.


Keksiukams stambiai supjaustome persikus. Nedideliame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, cinamonu bei druska. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu triname sviestą su cukrumi kol masė pašviesės ir taps puri. Po vieną įplakame kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Suberiame miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Lengvai įmaišome persikus.
Trupiniams sumaišome cukrų, cinamoną ir miltus. Supilame aliejų ir masę triname. Ji turi būti "smėlina", drėgna.
2/3 popierinių keksiukų formelių užpildome tešla, ant viršaus užbarstome trupinių. Keksiukus kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes (patikrinti mediniu pagaliuku). Iškepusius atvėsiname ant grotelių.

Recepto šaltinis: http://zoomyummy.com/


Ačiū, kad be mano sutikimo nekopijuojate mano nuotraukų! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą