2013-03-21

Vengriškos medžiotojų dešrelių ir paprikų salotos

Regis, jau kalbėjau apie auksinę receptų kolekciją "Pasaulio skoniai" čia. Tąkart receptas buvo paimtas iš knygelės su vištienos receptas. Na, o šiandien noriu pristatyti antrąją šios kolekcijos knygelę - Salotos visais metų laikais. Pirmasis išbandytas receptas - Vengriškos salotos. O atsiliepimai apie jas tik patys geriausi! Dešrelių traškumas, paprikų saldumas, alyvuogių pikantiškumas - viskas taip dera tarpusavyje. O ir spalviškai labai gražu, žaisminga :D
Originaliame recepte ant šių salotų darosi padažas iš aliejaus, acto, paprikos ir dar šio to, tačiau aš truputį patingėjau ir maišiau su majonezu, bet drįstu sakyti - skonis nenukentėjo. Taip pat man pasirodė, jog čia tiktų traški, skrudinta duona. Žodžiu, receptą patobulinau, todėl dabar rašau kaip dariau aš, o jeigu susidomėsite, kaip skamba originalus receptas, klauskite, mielai pasidalinsiu. :)

4 porcijoms reikės:

  • 250 g rūkytų medžiotojų dešrelių,
  • 2 paprikų, 
  • 1 svogūno (naudojau raudonąjį),
  • indelio žaliųjų alyvuogių (aš visai nepastebėdama nusipirkau su morkų įdaru - tiko :D ),
  • 2 skiltelių česnako,
  • keleto riekelių juodos duonos,
  • majonezo,
  • saujelės petražolių.

Dešreles supjaustome mažais griežinėliais ir apkepame keptuvėje. Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje, ten pat pakepiname smulkintą česnaką (kol pradės skleisti kvapą ir pagels, tik atsargiai - jie mėgsta greit sudegti, todėl prižiūrėkite). Supjaustome papriką, svogūną, sudedame į bendrą indą su dešrelėmis, duona ir česnaku, sumetame alyvuoges, pjaustytas petražoles ir sumaišome su majonezu. Man buvo skanu. Skanaus ir jums. :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą