Originaliame recepte ant šių salotų darosi padažas iš aliejaus, acto, paprikos ir dar šio to, tačiau aš truputį patingėjau ir maišiau su majonezu, bet drįstu sakyti - skonis nenukentėjo. Taip pat man pasirodė, jog čia tiktų traški, skrudinta duona. Žodžiu, receptą patobulinau, todėl dabar rašau kaip dariau aš, o jeigu susidomėsite, kaip skamba originalus receptas, klauskite, mielai pasidalinsiu. :)
4 porcijoms reikės:
- 250 g rūkytų medžiotojų dešrelių,
- 2 paprikų,
- 1 svogūno (naudojau raudonąjį),
- indelio žaliųjų alyvuogių (aš visai nepastebėdama nusipirkau su morkų įdaru - tiko :D ),
- 2 skiltelių česnako,
- keleto riekelių juodos duonos,
- majonezo,
- saujelės petražolių.
Dešreles supjaustome mažais griežinėliais ir apkepame keptuvėje. Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje, ten pat pakepiname smulkintą česnaką (kol pradės skleisti kvapą ir pagels, tik atsargiai - jie mėgsta greit sudegti, todėl prižiūrėkite). Supjaustome papriką, svogūną, sudedame į bendrą indą su dešrelėmis, duona ir česnaku, sumetame alyvuoges, pjaustytas petražoles ir sumaišome su majonezu. Man buvo skanu. Skanaus ir jums. :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą