2013-02-21

Karibiška vištiena

Egzotiškai skamba, ar ne? :) Skonis taip pat egzotiškas. Čia susimaišo visos skonių gamos: aštrumas su saldumu, sūrumas su rūgštumu. Na, o finale gaunasi be proto skanus saldžiarūgštis vištienos patiekalas, kurio norisi pakartoti!
O viskas prasidėjo nuo to, kai nesugalvojau, ką šiandien gaminti pietums ir, lyg tyčia, besikuisdama šaldiklyje, radau gabalėliais pjaustytos, jau gaminimui paruoštos vištienos. Tuoj pat išsitraukiau šūsnį turimų receptų knygų ir mano akį patraukė maža knygelė "Vištiena iš keptuvės". Knygelė iš auksinės receptų kolekcijos "Pasaulio skoniai", kurią gavau užsisakiusi pristatomąjį siuntinį iš čia: http://www2.imponline.lt/pasaulio-skoniai/. Siuntinukas išties vertas dėmesio, nes jame be šios knygelės, buvo dar kita - "Salotos visais metų laikais", keraminė keptuvė ir šaunūs puodelių padėkliukai. Iš abiejų knygelių jau daug kas išbandyta ir tikrai nenusivilta. O ateityje savo atradimais stengsiuosi pasidalinti ir su Jumis! :)


Na, bet grįžkime prie patiekalo. Aš gamindama pagrinde rėmiausi "Karibiškos vištienos" receptu, tačiau kai ką pakeičiau, kai ką išmečiau, mat man norėjosi didesnės skonių gausos. Bet vis tiek gavosi gan egzotiškas, Karibų regiono skonius atitinkantis troškinukas, tad, manau, nepadariau didelio nusižengimo taip pavadindama savo patiekalą. :)

Jam reikėjo:
  • 500 g minkštos vištienos (pas mane buvo nukaulinta mėsa, tačiau puikiausiai čia tiktų krūtinėlės),
  • skardinės konservuotų ananasų (~ 500 g),
  • 1 svogūno,
  • 2 askaloninių česnakų,
  • 50 g kokoso drožlių,
  • 2 š. miltų,
  • 2 š. grietinėlės,
  • 1 š. sviesto,
  • 1 mažo čili pipiriuko,
  • kario prieskonių,
  • maltų baltųjų pipirų,
  • druskos.


Gaminimas:

Vištieną supjaustome gabalėliais (pas mane jau buvo supjaustyta ir paruošta), apibarstome prieskoniais, miltais, kokoso drožlėmis ir paliekame maždaug valandai pasimarinuoti. Per tą laiką pasigaminame padažą: keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame smulkintus česnakus ir svogūnus, apkepiname. Tada sudedame gabalėliais supjaustytus ananasus (parduotuvėje galima tokius rinktis, sutaupysite laiko, nes nereikės jų smulkinti patiems), smulkintą čili pipirą ir leidžiame viskam keletą minučių pasitroškinti. Tuomet imamės mėsos - ją dedame į kitą keptuvę, kurioje ištirpiname sviestą ir leidžiame gerai apkepti iš abiejų pusių. Iš pradžių nuėmę keptuvės dangtį, o kai apkepa - dangtį uždedame ir neleidžiame išgaruoti vištienos sultims, o jose troškintis. Jeigu skysčio per mažai - galima įpilti sirupo, likusio nuo ananasų. Veiksmas trunka geras 10 minučių. Kai vištiena pakankamai iškepusi, ją sudedame į jau seniau pagamintą padažą, užpilame grietinėle, galima pabarstyti dar kokoso drožlių, jeigu viskas per daug sausa - įpilti ananasų sirupo ir viską troškiname apie 5 minutes.
Na, ir viskas, patiekalas baigtas! :) Prie jo išsiverdame ryžių ir ragaujame, o tikriems smaguriams rekomenduoju šalia pasidėti dar ir stiklinę su ananasų sirupu. :D Žiauriai skanu!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą