2013-02-18

Vištienos suktinukai su vaisiais ir baziliku

Žinot, be galo mėgstu vištieną. O ypač įdarytą. Su vaisiais! Turbūt niekam nekyla klausimų dėl vištienos ir vaisių suderinamumo, nes tai toks puikus derinukas, tinkantis ir sotiems pietums, ir savaitgalio vakarienei, ir garbingam svečiui pavaišinti. Kiekvieną kartą galima sugalvoti vis naujų variacijų. Dažniausiai pas mane jos priklauso nuo metų laiko ir šaldytuvo bei spintelės turinio :D Pavyzdžiui vasarą stengiuosi bent kelis kartus pasigaminti šių suktinukų su vis skirtingais vaisiais ir daržovėmis. Žiemą į vidų suku tai, ką randu spintelėje arba tai, ko turiu prisidžiovinusi/prisišaldžiusi nuo vasaros. Pasigirsiu - nustebinu ir šeimyną, ir draugus, ir pačią save. Šis patiekalas yra tapęs jau kone mano FIRMINIU :)


Reikia:

  • 500 g vištos krūtinėlės,
  • 100 g džiovintų abrikosų,
  • 4 kriaušių,
  • 200 g fermentinio sūrio (mėgstamo),
  • šviežio baziliko lapelių,
  • vištienos prieskonių (visada naudoju Santa Maria - puikūs),
  • kario prieskonių,
  • druskos,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • majonezo,
  • džiūvėsėlių,
  • 1 kiaušinio.

Vienodomis dalimis (pagal skonį) sumaišome prieskonius: vištienos, karį, druską, pipirus. Krūtinėles išplakame, apibarstome ir ištriname prieskoniais, aptepame majonezu. Abrikosus trumpam pamerkiame į karštą vandenį, kriaušes supjaustome skiltelėmis, sutarkuojame sūrį. Ant kiekvieno gabalėlio išdėliojame: po abrikosą, šaukštą sūrio, kriaušės skiltelę, kelis baziliko lapelius. Viską susukame. Jeigu suktinukas nesilaiko, prismeigiame mediniu smeigtuku. Taip susukame visus suktinukus, juos apvoliojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Sudedame į skardą, išteptą sviestu ir kepame 190 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.


Mes valgėme su kopūstų, morkų ir obuolių salotomis, ryžiais su kariu. Apsivalgymas! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą