Reikia:
- 500 g vištos krūtinėlės,
- 100 g džiovintų abrikosų,
- 4 kriaušių,
- 200 g fermentinio sūrio (mėgstamo),
- šviežio baziliko lapelių,
- vištienos prieskonių (visada naudoju Santa Maria - puikūs),
- kario prieskonių,
- druskos,
- maltų juodųjų pipirų,
- majonezo,
- džiūvėsėlių,
- 1 kiaušinio.
Vienodomis dalimis (pagal skonį) sumaišome prieskonius: vištienos, karį, druską, pipirus. Krūtinėles išplakame, apibarstome ir ištriname prieskoniais, aptepame majonezu. Abrikosus trumpam pamerkiame į karštą vandenį, kriaušes supjaustome skiltelėmis, sutarkuojame sūrį. Ant kiekvieno gabalėlio išdėliojame: po abrikosą, šaukštą sūrio, kriaušės skiltelę, kelis baziliko lapelius. Viską susukame. Jeigu suktinukas nesilaiko, prismeigiame mediniu smeigtuku. Taip susukame visus suktinukus, juos apvoliojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Sudedame į skardą, išteptą sviestu ir kepame 190 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
Mes valgėme su kopūstų, morkų ir obuolių salotomis, ryžiais su kariu. Apsivalgymas! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą