Tęsiu sluoksniuotos tešlos panaudojimo galimybes! Šįkart patiekalą
gaminau saldų, mat laukiau svečių. Rinkausi tarp sausainių ar bandelių.
Tai ir rezultatas gavosi toks sausainėlis-bandelė :) Dėl įdaro
nesudvejojau nė akimirką. Kadangi mano tėvų namuose dar šiuo metu
obuolių nors vežimu vežk (turi šaunią vietelę, kurioje jie išlieka
švieži ir skanūs iki pat pavasario), o svečiai tokie, kad neperka tų
parduotuvinių, lenkiškų ir dabar yra išsiilgę tikrų, sultingų obuolių,
taigi ir šių pyragėlių įdarui pasirinkau sodo princą - poną obuolį. Jį
supiršau su didžiai gerbiamu cinamonu ir gavosi beprotiškai gardūs,
minkšti ir traškūs pyragėliai...ir rudeniu kvepiantys! :)
Pyragėliams imame:
- Pakelį (500 g) "Mantingos" šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
- 4-5 obuolius,
- 1 š. rudojo cukraus,
- 1 š. paprasto cukraus,
- 1 š. cinamono,
- 1 kiaušinį.
Tešlą atšildome,
supjaustome trikampėliais. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir
supjaustome skiltelėmis. Sumaišome su cukrumi, cinamonu. Ant plačiosios
tešlos trikampėlio pusės dedame obuolio skiltelę ir susukam. Dedam į
miltais pabarstytą kepimo indą, viršų aptepam kiaušinio plakiniu ir
kepam 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Receptas išties
nereceptiškas, bet negalėjau nepasidalinti :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą