2014-08-04

Tarta su varške ir apelsinais

Labai gardus pyragas. Nesaldus, švelnaus skonio, su apelsino rūgštele. Labiausiai jame man patiko trapus pagrindas. Pati tešla pagaminama labai lengvai, nes visą darbą atlieka elektrinis plakiklis. Ji labai malonios konsistencijos, nelipni, lengvai minkoma bei kočiojama, o iškepęs tartos pagrindas trapus, bet ne per kietas, nesausas.
Atminkite, tešla neturi būti vientisa, ji gruoblėta ir atrodo lyg sudaryta iš gabaliukų. Šį tartos tešlos receptą drąsiai galite išsisaugoti net jei nemėgstate ir nežadate kepti saldžių pyragų. Galite gaminti ir nesaldų variantą, pavyzdžiui, su daržovėmis ir sūriu... Tokiu atveju nereikėtų į tešlą dėti cukraus.

Trapiai tešlai reikia:
  • 125 g kambario temp. sviesto,
  • 50 g miltelinio cukraus,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • žiupsnelio druskos,
  • 175 g miltų.

Pyrago įdarui reikia:
  • 500 g varškės,
  • 120 g cukraus,
  • 20 g vanilinio cukraus,
  • 2 v.š. krakmolo,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 apelsinų.

Pyrago pagrindui elektriniu plakikliu sutriname sviestą su milteliniu cukrumi. Įplakame trynį. Nuolat plakdami suberiame persijotus miltus su druska. Tešla neturi būti vientisa ir lygi, tiesiog sukibusi į bendrą rutulį ir gruoblėta. Ją sukrečiame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.
Atvėsusią tešlą iškočiojame, įtiesiame į neaukštą tartos formą, subadome šakute. Užtiesiame kepimo popieriumi, priberiame žirnių ir pašauname į 175 laipsnių orkaitę 12 minučių. Iškeptą atvėsiname.
Varškę pertriname, sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, krakmolu. Kiaušinius išplakame šluotele ir įmaišome į varškės masę. Įdarą paskleidžiame ant atvėsinto pyrago pagrindo, paviršių išlyginame. Apelsinus supjaustome griežinėliais ir išdėliojame ant varškės. Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Atvėsiname pravertoje orkaitėje, vėliau perkeliame ir visiškai atšaldome (geriausia per naktį) šaldytuve.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą