2014-08-19

Dvispalviai sausainiai su šokolado įdaru


Sausainių idėją radau pas Gintarę. Recepte beveik nieko nekeičiau. Juo ir vadovaukitės, tik miltų kiekį reguliuokite pagal save. Tešla turi būti nekieta, bet ir nelimpanti prie rankų. Aš sudėjau apie 180 gramų, tačiau darant "blynukus" tešla kiek lipo prie rankų, todėl reikėjo papildomai pamiltuoti.
Sausainukai trapūs, pakankamai saldūs, su paslėpta šokolado staigmenėle. Puikus, greit pagaminamas užkandis prie kavos.


Reikės:
  • 80 g kambario temp. sviesto,
  • 4 v.š. cukraus,
  • 1 didelio kiaušinio,
  • 180 g miltų,
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių,
  • 100 g juodojo šokolado (naudojau su riešutais),
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 v.š. šokoladinės kakavos.

Sviestą ištriname su cukrumi, įsukame kiaušinį, druską. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriant užminkome minkštą, nelipnią tešlą. Ją padalijame į dvi dalis, į vieną dalį įminkome kakavą. Abi tešlas suvyniojame į maistinę plėvelę ir valandą palaikome šaldytuve. Gnybiame po gabaliuką atšalusios tešlos, rankomis suformuojame rutuliuką ir jį suplojame. Taip pasiruošiame po vienodą skaičių šviesios ir tamsios tešlos "blynelių". Ant vienos spalvos "blynelio" dedame po skiltelę šokolado, užklojame kitos spalvos tešla, kraščiukus gerai užspaudžiame. Sausainius išdėliojame kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą