Obuolių sluoksniui reikės:
- 5 obuolių,
- 50 g sviesto,
- 2 v.š. rudojo cukraus,
- 1 a.š. cinamono,
- 1 a.š. apelsino žievelės,
- 8 saldainių "Karvutė".
Trupiniams reikės:
- 150 g šalto sviesto,
- 150 g miltų,
- 100 g maltų migdolų,
- 150 g cukraus,
- 2 a.š. cinamono,
- 0,5 a.š. malto kardamono.
Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į puodą kartu su sviestu, cukrumi, cinamonu, apelsino žievele. Viską kaitiname ant nedidelės ugnies apie 10 minučių, kad obuoliai suminkštėtų.
Trupiniams šaltą, ką tik iš šaldytuvo išimtą sviestą supjaustome, užpilame miltus, maltus migdolus ir viską greitai triname pirštais. Nepersistengiame, kad sviestas nepradėtų tirpti nuo rankų šilumos. Tada suberiame cukrų, prieskonius ir gerai išmaišome. Turi gautis drėgni trupiniai.
Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi, įberiame dalį trupinių, paskleidžiame obuolių masę, išdėliojame stambiai supjaustytus saldainius. Ant viršaus užberiame likusius trupinius. Pyragą pašauname į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą