2014-07-22

Trupininis obuolių pyragas su karamele

Neabejoju, trupininį obuolių pyragą jau pažįstate ir aš niekuo nenustebinsiu. BET. Kitą kartą būtinai jį pagardinkite "Karvutės" saldainiais. Kepdami saldainiai virsta gardžia karamele ir pyragas tampa nepaprastas. Tik siūlyčiau obuolius rinktis rūgštesnius, pyragas bus maloniai saldžiarūgštis. Prie viso to, dar ir labai greitai paruošiamas. Siūlau pabandyti. :)

Obuolių sluoksniui reikės:
  • 5 obuolių,
  • 50 g sviesto,
  • 2 v.š. rudojo cukraus,
  • 1 a.š. cinamono,
  • 1 a.š. apelsino žievelės,
  • 8 saldainių "Karvutė". 

Trupiniams reikės:
  • 150 g šalto sviesto,
  • 150 g miltų,
  • 100 g maltų migdolų,
  • 150 g cukraus,
  • 2 a.š. cinamono,
  • 0,5 a.š. malto kardamono.

Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į puodą kartu su sviestu, cukrumi, cinamonu, apelsino žievele. Viską kaitiname ant nedidelės ugnies apie 10 minučių, kad obuoliai suminkštėtų.
Trupiniams šaltą, ką tik iš šaldytuvo išimtą sviestą supjaustome, užpilame miltus, maltus migdolus ir viską greitai triname pirštais. Nepersistengiame, kad sviestas nepradėtų tirpti nuo rankų šilumos. Tada suberiame cukrų, prieskonius ir gerai išmaišome. Turi gautis drėgni trupiniai.
Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi, įberiame dalį trupinių, paskleidžiame obuolių masę, išdėliojame stambiai supjaustytus saldainius. Ant viršaus užberiame likusius trupinius. Pyragą pašauname į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą