Pyragui galima naudoti ne Philadelphia, o Mascarpone sūrį, tačiau pastarasis daug riebesnis tad ir pyragas būtų "sunkesnio" skonio, riebokas. Dėl šios priežasties aš naudojau Philadelphia, kurį maišiau su plakta grietinėle.
Menka pastabėlė - kai sumaišysite sūrio masę, ji pasirodys gana skysta, tačiau išsigąsti neverta. Pyragas per naktį pastovėjęs šaldytuve pilnai sutvirtėja ir maloniai pjaustosi. Maniškis šaldytuve praleido kone visą parą. :)
Reikės:
- 180 g Selga sausainių su airiška grietinėle,
- 80 g sviesto,
- 300 g Philadelphia sūrio,
- 150 ml grietinėlės,
- 80 g citrinų skonio želė,
- 300 ml vandens,
- 1 v.š. želatinos,
- 1 citrinos.
Želatiną užpilame vandeniu, kad apsemtų ir paliekame išbrinkti. Nuo citrinos nutarkuojame žievelės geltonąją dalį ir išspaudžiame sultis. Sausainius sumalame su sviestu, sumaišome su puse citrinos žievelės ir suslegiame į 20 cm skersmens kepimo formą. Karštame vandenyje ištirpiname želė ir išbrinkusią želatiną, supilame citrinos sultis, likusią žievelę ir atvėsiname iki kambario temperatūros. Įmaišome į Philadelphia sūrį. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su sūrio ir želė mase. Viską išverčiame ant sausainių pagrindo ir statome į šaldytuvą 2-3 valandoms. Aš pyrago viršų puošiau pirktais želiniais saldainiais.
Receptą radau oficialiame philadelphia puslapyje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą