2014-07-07

Šokoladinis rikotos pyragas su avietėm

Neabejoju, kad toks pyragas patiktų tiek saldžių, tiek gaivesnių kepinių mėgėjams. Labai drėgnas, minkštutis. Man jame labiausiai patiko gardus rikotos ir aviečių sluoksnis. Sakyčiau, aguonos čia net nebūtinos, tačiau recepte jos buvo, tad nusprendžiau ir laikytis tų nurodymų. Beje, receptą radau Rama margarino reklaminiame buklete. Tiesa, instrukcijos man nelabai patiko, jos gana painios ir netikslios, todėl daugiausia pasiklioviau savo nuojauta ir žiniomis. Recepte kai ką pakeičiau pagal save, tačiau rezultatu esu patenkinta. Pabandykit tokį pyragėlį išsikepti ir jūs - turėsite puikų užkandį prie popiečio kavos.

Pagrindui reikės:
  • 160 g kepinių margarino,
  • 90 g cukraus,
  • 2 v.š. šokoladinės kakavos,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 didelio kiaušinio,
  • 240 g miltų.

Rikotos sluoksniui reikės:
  • 500 g rikotos sūrio,
  • 3 kiaušinių,
  • 90 g cukraus,
  • 1 v.š. vanilinio cukraus,
  • 2 v.š. krakmolo,
  • 2 v.š. aguonų,
  • 400 g šviežių aviečių.

Kambario temperatūros margariną išsukame su cukrumi, druska ir kakava. Įmaišome išplaktą kiaušinį, po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Suminkytą tešlos rutulį suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošime pyrago įdarą.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, viską išplakame. Įmaišome rikotą, krakmolą, aguonas. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir sumaišome su avietėmis. Baltymus atsargiai sudedame į varškės masę ir viską lengvai išmaišome.
Maždaug 1/4 tešlos pasiliekame papuošimui. Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi. Gnybame po gabalėlį tešlos, jį kiek paspaudžiame, kad būtų plokštesnis ir tokiais tešlos "blyneliais" išklojame visą skardelę, suformuojame neaukštus kraštelius. Ant tešlos pagrindo paskleidžiame rikotos masę, paviršių išlyginame. Iš tešlos, kurią pasilikome papuošimui, taip pat padarome nedidelius "blynukus" ir juos išmėtome ant pyrago viršaus. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių. Prieš patiekiant pyragą būtina atvėsinti.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą