Labai norėjau, kad mano apelsinas liktų pyrago viršuje, bet labai susinervinau pamačiusi, kad jis nuskendo į dugną. Manau, čia kalta tešla, galbūt ji buvo kiek per skysta. O galbūt šuo pakastas kažkur kitur? Gal turit kokių pastabų, ką kitą kartą turėčiau pakeisti, kad pasiekčiau rezultatą tokį, kokio norėjau? Juk iš klaidų mokomės. :)
Reikia:
- 200 ml kefyro,
- 100 g juodojo šokolado,
- 120 g sviesto,
- 4 kiaušinių,
- 110 g cukraus,
- 160 g mitų,
- 2 v.š. kakavos,
- 2 a.š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 1 didelio nulupto apelsino.
Elektriniu plakikliu plakame kiaušinius su cukrumi apie 10 minučių, kol masė pabals ir išsipūs. Sviestą ir šokoladą pakaitiname garų vonelėje kol ištirps ir plona srovele pilame į kiaušinių plakinį, nuolat plakame nedideliu greičiu. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir sumaišome su kakava ir druska. Miltų mišinį suberiame į skystąją masę ir sumaišome. Galiausiai įmaišome kefyrą. Tešlą supilame į kepimo formą, ant viršaus išdėliojame apelsino griežinėlius. Pyragą kepame 190 laipsnių orkaitėje apie iki sauso pagaliuko. Prapjauname tik gerai atvėsusį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą