2014-07-28

Šokoladinis pyragas su apelsinu

Pyragas visiems šokolado mėgėjams. Pakankamai saldus (mano skoniui per saldus), tačiau apelsinas įneša šiek tiek gaivumo. Pasakiškai minkštas, bet ne per sausas. Prie puodelio kavos - labai gardus. Maža nuodėmė :)
Labai norėjau, kad mano apelsinas liktų pyrago viršuje, bet labai susinervinau pamačiusi, kad jis nuskendo į dugną. Manau, čia kalta tešla, galbūt ji buvo kiek per skysta. O galbūt šuo pakastas kažkur kitur? Gal turit kokių pastabų, ką kitą kartą turėčiau pakeisti, kad pasiekčiau rezultatą tokį, kokio norėjau? Juk iš klaidų mokomės. :)

Reikia:
  • 200 ml kefyro,
  • 100 g juodojo šokolado,
  • 120 g sviesto,
  • 4 kiaušinių,
  • 110 g cukraus,
  • 160 g mitų,
  • 2 v.š. kakavos,
  • 2 a.š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 didelio nulupto apelsino.

Elektriniu plakikliu plakame kiaušinius su cukrumi apie 10 minučių, kol masė pabals ir išsipūs. Sviestą ir šokoladą pakaitiname garų vonelėje kol ištirps ir plona srovele pilame į kiaušinių plakinį, nuolat plakame nedideliu greičiu. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir sumaišome su kakava ir druska. Miltų mišinį suberiame į skystąją masę ir sumaišome. Galiausiai įmaišome kefyrą. Tešlą supilame į kepimo formą, ant viršaus išdėliojame apelsino griežinėlius. Pyragą kepame 190 laipsnių orkaitėje apie iki sauso pagaliuko. Prapjauname tik gerai atvėsusį.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą