2014-07-28

Česnakinės bandelės su sūriu

Ačiū, kad be mano sutikimo nekopijuojate mano nuotraukų! :)


























Purios, minkštutės, pakankamai drėgnos bandelės. Nepakartojamo kvapo ir skonio... Kitą kartą dėčiau dar daugiau česnako, nors sunaudojau 4 nemažas skilteles. Jei ir jūs tokie pat česnakinių kepinių mėgėjai, patarčiau padidinti jo kiekį, o į pačią bandelių tešlą įberti nedidelį šaukštelį džiovinto česnako granulių.
Iš nurodyto kiekio produktų man išėjo 11 pakankamai didelių bandelių, kurios išgaravo vos per kelias minutes kelionės prie jūros metu. Ar dėl to, kad jos LabaiLabaiLabai skanios, ar kad mano draugai buvo alkani - nežinau. Bet žinau, kad jos tikrai puikios ir kepsiu dar ne kartą. :)


Tešlai reikia:
  • 20 g mielių,
  • 125 ml šilto vandens,
  • 50 g cukraus,
  • 400 g miltų,
  • 6 v.š. lydyto sviesto,
  • 250 ml šilto pieno,
  • 2 a.š. druskos.

Česnakiniam sviestui reikia:
  • 120 g sviesto,
  • 4 skiltelių česnako,
  • druskos,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • šviežių petražolių,
  • 100 g parmezano sūrio.

Mieles sumaišome su vandeniu, cukrumi, druska ir paliekame kelioms minutėms, kol suburbuliuos. Supilame sviestą, pieną ir maišant po truputį suberiame miltus. Užminkome minkštą tešlą, ją dedame į aliejumi pateptą dubenį, tešlos paviršių taip pat aptepame aliejumi ir šiltoje vietoje laikome kol tešlos tūris padvigubės.
Minkštą sviestą ištriname su spaustu česnaku, druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis.
Pakilusią tešlą iškočiojame į stačiakampį, ištepame česnakiniu sviestu, pabarstome tarkuotu parmezanu ir supjaustome skersai. Juosteles susukame į mažas bandutes, išdėliojame kepimo skardoje. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
 
Naudojausi http://bakedbree.com/ receptu.

2 komentarai:

  1. Skaaaaanios tikrai!!! Ačiū, kad pasirūpinai draugais :)))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nėra už ką :)) pasirūpinti draugais, kad būtų sotūs, dažnai būna mano pareiga :D

      Panaikinti