2014-03-09

Varškinis vyniotinio tortas

Ar ir jūs turite bjaurią savybę kaskart išbandyti ką nors naujo? Nesakau, kad tai blogai - visada smagu pasisemti naujos patirties, paįvairinti skonius, įjungus fantaziją sukurti ką nors fantastiško. Dažnai aš išbandžiusi naują receptą ir paragavusi, džiūgauju "kaip skanu!" ir tvirtinu, kad patiekalas bus kartojamas dar tikrai ne kartą. Tačiau praėjus kiek laiko, vėl ranka kyla link naujo, dar neišbandyto, o ne patikrinto varianto. Taip kartais pasimiršta patys nuostabiausi skanėstai.
Visai neseniai tvarkydama kompiuterį, aptikau senas savo gamintų patiekalų nuotraukas. Tarp jų slėpėsi nuostabusis vyniotinio tortas. Receptą kažkada radau viename iš lietuviškų tinklaraščių. Prisimenu, jog jį gaminau Naujųjų metų stalui ir visi paragavę, išgriuvo iš klumpių (tikrai ne dėl suvartoto alkoholio kiekio). Nes jis puikus - viduje lyg desertinis varškės sūris, o viską apgaubia minkštas vyniotinis su kremu. Siūlau pasigaminti ir Jums. Vyniotinį rinkitės kokį tik norite, ar mėgstate. Galite ir patys išsikepti, būsite tikri šaunuoliai. O į varškę įmaišykite įvairių skonių žele. Turėsite puikų tortą, pagaminamą per mažiau nei ~20 minučių.

 Reikia:
  • 300 g vaisinio vyniotinio (rinkausi su braškių įdaru),
  • 600 g kreminės varškės,
  • 400 g mėgstamo jogurto (rinkausi braškinį),
  • 4 v.š. cukraus,
  • pusės citrinos sulčių,
  • 20 g želatinos,
  • 80 g braškinės želė,
  • 80 g apelsininės želė,
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto,
  • 2 bananų.

Iš vakaro pasiruošiame želė. Paprastai ant pakelio nurodoma ją ištirpinti 0,5 l vandens, tačiau mums jos reikės standesnės (nes turėsime supjaustyti gabaliukais). Taigi, aš pakelio turinį ištirpinau 350 ml vandens. Taip pasiruošiau dviejų skonių želė ir palikau per naktį sustingti.
Želatiną užpilame vandeniu, palaukiame kol išbrinks. Indą, kuriame darysime tortą, išklojame maistine plėvele. Vyniotinį supjaustome riekelėmis ir gražiai išdėliojame indo dugne ir šonuose. Varškę sumaišome su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis, vanile, įmaišome sutrintus bananus, ištirpintą želatiną. Sustingusią želė supjaustome kubeliais, lengvai įmaišome į varškės masę. Paskleidžiame ant vyniotinio, paviršių išlyginame ir tortą statome į šaldytuvą 5-6 valandoms.

Ačiū, kad be mano sutikimo nekopijuojate mano nuotraukų! :)

3 komentarai:

  1. "išgriuvo iš klumpių"(tikrai ne dėl suvartoto alkoholio kiekio)" :D del sito dar galim pasigincyt.. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Negalim :D Tu buvai viena iš tų kur "dar gabalėlį pakartosiu". Daugiau klausimų kyla? :)))

      Panaikinti