12 keksiukų reikės:
- 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
- 500 g raugintų kopūstų su morkomis,
- pusės stiklinės šviežių spanguolių,
- 300 g marinuotų grybų,
- 2 v.š. kmynų + 1 v.š. apibarstymui,
- 2 v.š. šviežių petražolių,
- 1 didelio svogūno,
- 2 skiltelių česnako,
- 125 ml baltojo vyno,
- 2 v.š. sviesto + 1 v.š. aptepimui,
- žiupsnelio druskos,
- maltų juodųjų pipirų.
Tešlą atšildome. Keptuvėje išlydome šaukštą sviesto ir pakepiname česnaką kol pradės skleisti aromatą. Sudedame kapotus grybus ir viską troškiname keletą minučių. Pabaigoje sudedame susmulkintas petražoles. Kitoje keptuvėje su išlydytu šaukštu sviesto trumpai apkepame svogūną, kopūstus ir kmynus. Tada įberiame prieskonių, supilame vyną ir viską troškiname uždengtoje keptuvėje 15 minučių. Tada suberiame nuplautas ir nusausintas spanguoles ir dar viską paliekame troškintis apie 15 minučių. Kopūstai turi būti suminkštėję. Keksiukų formeles patepame sviestu ir į kiekvieną įtiesiame tešlos taip, kad liktų ir laisvų kraštų uždengimui. Ant dugno dedame grybų, tada kopūstų sluoksnį. Viską uždengiame tešlos kraštais, juos tarpusavyje gerai suglaudžiame, paspaudžiame, kad kepant neatsivyniotų. Tešlos viršų lengvai patepame sviestu ir pabarstome kmynų. Keksiukus šauname į 180 laipsnių orkaitę ir joje kepame 30-35 minutes.
Keksiukus patiekiame dar karštus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą