2014-02-01

Meduolių ir bananų pyragas


Šis pyragas (o gal tortas?) - geriausias variantas kai sužinai, kad ketina užsukti svečių, o tau labiau norisi pailsėti, o ne sukiotis virtuvėje gaminant vaišes. Čia tik vienas pliusas. Antras pliusas: 4 produktai = nuostabus skonis. Būtent tuo mane jis ir pavergė - gaminant užtrunku max 10 minučių, o produktų beveik visada galima rasti spintelėje (gal kiek sunkiau su meduoliais). Jis tikrai patinka visiems drėgnų, gaivių pyragų mėgėjams. Ir nors žinau, kad prieš kelis metus jis buvo plačiai paplitęs ir kiekviena šeimininkė turėjo savo receptą pagal kurį gamindavo, dabar, manyčiau, jis yra gerokai primirštas, ko tikrai nenusipelnė! Tad draugės dėka, traukiu jį į dienos šviesą. Ir rekomenduoju pasigaminti savaitgalio pasilepinimui.

Reikės:
  • 800 g minkštų vanilinių meduolių,
  • 4 prinokusių bananų,
  • 500 ml riebios grietinės,
  • 1 citrinos.

Meduolius skersai perpjauname į 2 ar 3 dalis. Jais išklojame kepimo formą. Ant viršaus užtepame grietinės, pridėliojame griežinėliais pjaustytų bananų, apšlakstome citrinos sultimis. Dedame antrą sluoksnį meduolių, grietinės, bananų, citrinos sulčių. Ant viršaus pabarstome meduolių trupinių. Pyragą dedame mažiausia nakčiai į šaldytuvą. Jeigu galima laukti - leiskite ten pabūti ir ilgiau. Šis pyragas kaip medaus tortas: kuo daugiau laiko turės bręsti, tuo bus skanesnis.
Skanaus!


Ačiū, kad be mano sutikimo nekopijuojate mano nuotraukų! :)

5 komentarai:

  1. LabaiLabaiLabai skanu!!!!! AČIŪŪŪ

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gražuolis, o dar ir taip greitai paruošiamas :)
    Net balsu nusijuokiau iš užrašo apie nuotraukų kopijavimą :D Gudriai apeliuojama į plagiatorių sąžinę :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Vita! :)
      O dėl kopijavimo tai taip, tikrai nemalonu pamatyti savo nuotraukas kitame tinklaraštyje ir dar prie visai kito, net nepanašaus į manąjį, recepto!

      Panaikinti
  3. Sita man penktadieniui,ok?:))

    AtsakytiPanaikinti