2014-02-17

Brokolio ir koldūnų salotos


Tikrai tikrai gardžios salotos. Galima valgyti ir kaip užkandį, tačiau aš jas patiekiau kaip pagrindinį patiekalą. Norint jas padaryti dar sotesnes, siūlyčiau įdėti rūkyto kumpio.

2 porcijoms reikia:
  • 1 nedidelio brokolio,
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno,
  • 1 raudonosios paprikos,
  • 3 v.š. migdolų plokštelių,
  • 3 v.š. majonezo,
  • 1 v.š. vandens,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 200 g koldūnų su mėgstamu įdaru (naudojau koldūnus su vištiena).

Koldūnus išverdame kaip nurodyta ant pakelio ir atvėsiname. Brokolį išskirstome nedideliais žiedynais ir  išverdame pasūdytame vandenyje, tada sudedame į ledinį vandenį, kiek palaikome ir nuvarviname. Svogūną supjaustome smulkiai, papriką stambiau. Migdolus pakepiname sausoje keptuvėje. Į lėkštę dedame koldūnus, daržoves ir viską užpilame padažu, pagamintu iš majonezo, vandens ir spausto česnako. Ant viršaus pabarstome migdolų plokštelių.

Idėją pasiskolinau iš http://whatshouldimaketonight.blogspot.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą