2013-08-05

Vanilinės bandelės su varškės įdaru

Dažnai iš draugių ir pažįstamų girdžiu nusiskundimų, jog jų kepamos bandelės vis nepavyksta: tai tešla būna per skysta, tai per kieta, tai neiškyla, tai subliūkšta, tai įdaras pabėga... Kitos apskritai nedrįsta išbandyti, nes bandelių kepimą prilygina lėktuvo valdymui. Žodžiu, šimtas viena bėda. Po tokių pasakojimų apie sudegintas bandeles ir prisvilusias orkaites mane tik juokas paima, o kartu ir gailestis. Jau seniai turiu atradusi savo pačią mylimiausią, geriausią ir kitokią -iausią tešlą, su kuria niekada panašių nuotykių neturėjau ir nei karto fiasko neptyriau. Bandelės visada gaunasi minkštos ir purios, o pati tešla - lengva ir smagiai minkoma.


Jose tik cukraus kiekį patarčiau pareguliuoti pagal tai, kokį įdarą dėsite. Kadangi aš šį kartą dariau bandeles su varške ir jos buvo skirtos saldžiamėgiams, į tešlą nepagailėjau nei paprasto, nei vanilinio cukraus.
Iš tokio kiekio tešlos man išėjo 2 pilnos skardos nemažų (maždaug delno dydžio) bandelių, jeigu kepate kur kas mažesnei kompanijai, visų produktų kiekius proporcingai sumažinkite.

Tešlai reikia:
  • 200 g kepinių margarino,
  • 400 ml pieno,
  • 120 g cukraus,
  • 40 g vanilinio cukraus,
  • 800 g miltų,
  • 50 g šviežių mielių,
  • 1 kiaušinio.

Įdarui reikia:
  • 600 g pertrintos varškės,
  • 2 v.š. cukraus,
  • 1 v.š. vanilinio cukraus,
  • 2 kiaušinių.

+ 1 kiaušinio aptepimui.

Į didelį dubenį sutrupinti mieles, užpilti pašildyto, kūno temperatūros pieno, įdėti šaukštą cukraus, du šaukštus miltų ir viską išsukti iki vientisos masės. Indą uždengti drėgnu rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje kilti. Per tą laiką ištirpinti margariną, į jį supilti likusį pieną, cukrų ir viską pakaitinti. Atvėsinti. Kai pirmoji masė pakyla, į ją supilti ataušusį pieno ir sviesto mišinį, likusį cukrų, vanilinį cukrų, supilti paplaktą kiaušinį ir viską išmaišyti. Po truputį berti miltus ir maišyti. Suminkyti gana minkštą tešlą, įdėti į miltais pabarstytą dubenį, viršų patepti aliejumi ir palikti kilti.
Kol tešla kyla, pasiruošti įdarą: varškę pertrinti ir sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu.
Iškilusią tešlą perminkyti ir iškočioti. Suformuoti bandeles su varškės įdaru, sudėti į kepimo skardą, pabarstyti miltais ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Prieš baigiant kepti, viršų aptepti kiaušinio plakiniu.
Skanaus!


2 komentarai:

  1. Po tokio tavo burnojimo (kad draugem vis nepavyksta) belieka tik pasinaudot tavo receptu ir tiket, kad nepasisekti negali :D Ir aciu, buvo fantastiskai skanu. Pagyros nuo K, S ir A :*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip, nepavykti negali! Lauksiu kvietimo į svečius kai kepsi :))) Ir ačiū jums, merginos, už pagyras, džiaugiuosi, kad patiko :)

      Panaikinti