2013-08-08

Šokoladinis Coca-Colos pyragas


Norėčiau sužinoti, kiek žmonių Coca-Colą priskiria prie nesveiko maisto. Taip pat norėčiau sužinoti, kiek žmonių Coca-Colą priskiria prie nesveiko maisto, tačiau jos visiškai nevartoja. Nemeluokime patys sau- visi mėgstam ir visi išgeriam po stiklinę poilsiaudami gamtoje ar gaivindamiesi karštą dieną. Apskritai manau, kad devyni iš dešimties mėgsta, o dešimtas meluoja! :D
Iš pradžių dvejojau, ar verta publikuoti šį receptą tinklaraštyje, bijojau, kad galiu būti užmėtyta akmenimis. Antra vertus, kam nepatiks, tas praleis pro akis. Šiaip ar taip, nepradėsiu aš čia kažkokios prevencijos prieš šį gėrimą, bet taip pat ir neskatinu jo vartojimo - palieku kiekvieno apsisprendimui. Tačiau tikrai raginu bent kartą gyvenime užsimerkti pilant Coca-Colą į tešlą ir išsikepti tokį pyragą. Pabandyti tikrai verta.
Receptą pasiskolinau iš oficialaus http://www.coca-cola.lt puslapio ir jame nekeičiau nieko. Prieš kepdama pyragą  tikėjausi, kad bus labai saldus, beprotiškai šokoladinis (rezultatas gavosi ne visai toks) ir drėgnas, kas tikrai pasiteisino, nes pyragas neiškilo per daug ir buvo be galo drėgnas, tiesiog burnoje tirpstantis. Tiesą sakant, Marshmallows zefyriukai iš pradžių man atrodė ne visai į temą, bet tikrai nepasigailėjau, kad nešovė į galvą juos iš recepto išmesti. Būdami labai lengvi, jie iškilo į pyrago viršų ir iškepę paviršiuje sudarė karamelizuotą plutelę.


Reikia:
  • 290 g miltų,
  • 180 g cukraus,
  • 100 g sviesto,
  • 150 ml kefyro,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 v. š. šokoladinės kakavos (neturint galima keisti ir paprasta),
  • 2 a.š. kepimo miltelių,
  • 0,5 a.š. romo ekstrakto,
  • žiupsnelis druskos,
  • 200 ml Coca-Colos,
  • 90 g mažų zefyriukų (Marshmallows).

Miltus persijojame su kepimo milteliais ir sumaišome su druska, kakava. Puode ištirpiname sviestą su cukrumi, supilame Coca-Colą ir viską kaitiname kol užvirs. Atvėsiname iki kūno temperatūros ir sumaišome su kefyru ir romo ekstraktu. Elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius, supilame į atvėsintą skystą mišinį. Po truputį maišant suberiame miltus, įpilame romo ekstrakto, sudedame zefyrus. Viską išmaišome, supilame į kepimo skardą ir šauname į 190 laipsnių orkaitę. Pyragą kepame 40-45 minutes, tikriname mediniu pagaliuku.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą