Panašus atvejis nutiko šiandien. Begamindama trijų aukštų tortą šiek tiek neapskaičiavau ir visko padauginau, tad liko "truputį" biskvito, "truputį" kremo... Nusprendžiau likučius sunaudoti kilniam tikslui ir žingsnis po žingsnio mintyse sudėliojau tokių pyragėlių receptą.
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių,
- 100 g cukraus,
- 2 v.š. vanilinio cukraus,
- 200 g miltų,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- 1 v.š. sviesto.
Kremui reikės:
- 300 ml grietinėlės,
- 50 g kiaušininio likerio,
- 1 v.š. cukraus,
- 1 v.š. citrinos sulčių,
- mėgstamo skonio sustingusios (paruoštos) želė (aš naudojau citrininę).
Papuošimams reikės:
- kiaušininio likerio,
- šviežių aviečių (nebūtinai, galite dėti kitas mėgstamas uogas),
- mėtų lapelių.
Biskvitui elektriniu plakikliu plakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplakta masė turi būti pabalusi ir išsipūtusi. Sviestą išlydome, supilame į plakinį, ten pat įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir visk atsargiai išmaišome. Per daug neplakame, svarbu, kad miltai išsimaišytų ir masė taptų vienalytė. Tešlą supilame į kepimo skardą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje iki sauso pagaliuko. Iškeptą biskvitą atvėsiname.
Kremui plakame grietinėlę kol suputoja, sudedame cukrų, citrinos sultis ir toliau plakame iki standumo. Supilame kiaušininį likerį, sudedame gabalėliais pjaustytus želė gabaliukus ir viską išmaišome.
Gaminame pyragėlius: iš atvėsusio biskvito formelėmis išspaudžiame mažus biskvitukus (aš naudojau metalinę keksiuko formelę vingiuotais kraštais), likučius sutrupiname. Ant jų tepame kremo, užliejame po šaukštą kiaušinių likerio, apibarstome likusiais biskvito trupiniais ir papuošiame avietėmis, mėtomis, aš dar padėliojau cukrinių pabarstukų - širdelių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą