2 porcijoms reikės:
- 1 keptos vištienos krūtinėlės (aš salotų pavidalu sunaudojau nuo vištos kepimo užsilikusią krūtinėlę),
- keleto lapų pekino kopūsto,
- 2 mažų mėlynųjų svogūnų,
- 2 nedidelių agurkų,
- prieskonių vištienai,
- maltos saldžiosios paprikos.
Padažui:
- 2 a.š. natūralaus medaus,
- 2 a.š. grūdėtųjų garstyčių,
- 2 a.š. citrinos sulčių.
Vištieną supjaustyti nelabai mažais gabalėliais. Supjaustyti daržoves. Susluoksniuoti salotas: kopūsto lapai, vištiena, agurkas, svogūnas. Viską dar pabarstyti saldžiosios paprikos milteliais ir užpilti padažu.
Padažo gamyba: medų (jeigu kietas/tirštas) šiek tiek pašildyti. Maža gudrybė - kad medus greičiau suskystėtų, aš arbatinuke užvirinau vandens, jį supyliau į puodelį, o virš jo padėjau lėkštelę su medumi - medus kaip mat tapo minkštesnis. Jį sumaišyti su garstyčiomis, citrinos sultimis ir užpilti ant salotų. Vualia. Skanaus!
O nėra jokio skirtumo koks medus naudojamas?
AtsakytiPanaikintiNe, visiškai. Svarbu, kad būtų ne dirbtinis, o natūralus :)
Panaikinti