2013-07-29

Citrininė cukinijų duona su rozmarinu

Ši duona jau seniai laukė savo eilės mano vasaros must do kepinių sąraše. Receptą radau viename iš lietuviškų tinklaraščių, kur sužinojau, jog per tinklaraštininkų pikniką ji buvo nominuota skaniausiu patiekalu! Tad vos pasirodžius pirmosioms cukinijoms suskubau ją išbandyti. Finale buvau labai nustebinta - duonelė išties puiki, drėgna ir labai kvapni.


Reikės:
  • 500 g stambia tarka tarkuotos cukinijos,
  • 400 g miltų,
  • 2 kupinų a.š. kepimo miltelių,
  • 3 kiaušinių,
  • 180 ml aliejaus,
  • 180 g cukraus,
  • 1 citrinos,
  • 0,5 a.š. druskos,
  • 1 v. š. kapoto šviežio rozmarino.

Cukiniją sutarkuojame, sudedame į kiaurasamtį ir paliekame nusivarvėti sultims. Jeigu cukinija šviežia, o žievelė dar nesukietėjusi - galime tarkuoti su ja, tačiau jeigu pernelyg kieta, geriau nulupti. Tuo tarpu inde susimaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde elektriniu plakikliu plakame kiaušinius kol suputoja, suberiame cukrų ir vėl viską plakame kol cukrus ištirps. Nuo citrinos nutarkuojame žievelę, išspaudžiame sultis. Į miltų mišinį supilame kiaušinių plakinį, aliejų, tarkuota cukinija, citrinos sultis, suberiame tarkuotą žievelę, rozmariną ir viską palengva išmaišome. Tešlą supilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi ištiestą kekso formą ir šauname į 190 laipsnių orkaitę. Kepimo trukmė priklauso nuo pyrago dydžio, orkaitės parametrų, taigi geriausia tikrinti mediniu pagaliuku. Mano duonelė kepė apie 50 minučių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą