2013-06-18

Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena


Puikus užkandis vakarėliui, nuostabūs pusryčiai, sotūs pietūs ir nuostabaus skonio vakarienė. Universalu, taip? :) Išties ta sluoksniuota tešla yra kažkas nerealaus. Tuo spėjau įsitikinti. Kad ir šie keksiukai - parenki ingredientus kokius tik nori ir voalia - badas nebaisus :D Juos esu kepusi jau ne vieną kartą. Buvau įdariusi kiaulienos kumpiu, paprastomis dešrelėmis, o dabar pristatau variantą su vištiena. Tikrai nemeluoju, verta pabandyti vien dėl to, kad gamyba neužima daug laiko, o rezultatas gaunasi sotus ir be galo gardus.


12 keksiukų reikia:

  • Pakelio (500 g) "Mantingos" šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos,
  • 400 g vištienos krūtinėlės,
  • 200 g fermentinio sūrio,
  • 150 g pievagrybių,
  • 1 svogūno,
  • 1 paprikos,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 skiltelių česnako,
  • saujelės petražolių,
  • 2 š. sviesto,
  • 1 a.š. maltos aitriosios paprikos,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • druskos,
  • džiovinto smulkinto baziliko.

Tešlą atšildyti. Papriką supjaustyti kubeliais, sūrį sutarkuoti, kiaušinius gerai išplakti. Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, apibarstyti druska, pipirais, baziliku, paprikos milteliais ir pakepinti keptuvėje ant sviesto. Ten pat sudėti ir smulkintą česnaką bei svogūną. Atskirai pakepinti pjaustytus pievagrybius. Keksiukų skardą ištepti sviestu ir iškloti tešla. Į formeles dėti po keletą gabalėlių vištienos, pievagrybių, paprikos, smulkintų petražolių, sūrio, ant viršaus užpilti po šaukštą kiaušinių plakinio. Keksiukus kepti 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą