Pagrindui reikės:
- 240 g miltų,
- 100 g cukraus,
- 10 g vanilinio cukraus,
- 150 g kepinių margarino,
- 1 kiaušinio,
- 25 g maltų migdolų,
- 100 g baltojo šokolado.
- 600 g rikotos sūrio,
- 40 g vanilinio pudingo,
- 2 kiaušinių,
- 100 g miltų,
- 0,5 l pieno,
- 125 g cukraus,
- 1 a.š. vanilės ekstrakto,
- 1 l braškių.
Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir migdolus. Supilti išplaktą kiaušinį, viską išmaišyti. Sudėti kambario temperatūros margariną ir ilgai ilgai viską minkyti rankomis kol margarinas ims leistis, o tešla darysis vientisa. Iš išminkytos tešlos padaryti rutulį, kurį įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve valandai. Atšalusią tešlą iškočioti ir padarant kraštus, įtiesti į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi. Ant viršaus dar kartą įtiesti kepimo popieriaus ir užberti džiovintų žirnių ar kitokių kruopų (to reikia, kad tešla kepdama neatkiltų nuo kraštų). Pagrindą kepti 200 laipsnių orkaitėje 12 minučių.
Ant dar karšto biskvito išdėlioti šokolado gabalėlius - jie kaipmat ištirps, todėl konditeriniu šepetėliu aptepti visą pagrindą. Palikti atvėsti.
Įdarui pasiruošti pudingą: pakelio turinį sumaišyti su 50 ml pieno ir šaukštu (25 g) cukraus. Likusį pieną užvirti, į jį supilti pudingo mišinį, viską sumaišyti ir atvėsinti. Į rikotą suberti likusį cukrų, išplaktus kiaušinius, miltus, supilti paruoštą pudingą, vanilės esenciją, įpjaustyti braškių, kiek norisi. Viską išmaišyti ir užpilti ant atvėsusio pagrindo. Paruoštą pyragą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Iškepęs pyragas gali atrodyti per skystas/minkštas, tačiau išsigąsti neverta - atšalęs jis sutvirtėja. Geriausias variantas - per naktį palikti šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą