2013-06-13

Kepti ledai



Tai meksikietiškos virtuvės desertas. Pirmą kartą jį paragavau vienoje iš Londono kavinukių ir degte užsidegiau noru sužinoti, kaip galima pasigaminti pačiai. Gautas receptas atrodė šiek tiek mistiškas ir net pavojingas. :D Išties buvo baisu mesti sušalusį ledo luitą į verdantį aliejų ir laukti šios šalto-karšto reakcijos, bet, mano nuostabai, viskas pavyko puikiai. Ledai puikiausiai apskrudo nė trupučio neišsilieję. Taigi, mano patarimas, norint išlikti sveikiems ir turėtų beprotiškai skanų desertą: svarbiausia - ledų rutuliuką labai labai gerai apvolioti kukurūzuose, kad jis pasidengtų stora plutele ir visa tai giliai užšaldyti (skaičiau, kiti net keletą dienų laiko šaldiklyje, kol ryžtasi kepti :D ) Jau žinau kuo kitą kartą vaišinsiu draugus...:))


Reikės: 

  • 0,5 l vanilinių ledų,
  • 200 g kukurūzų dribsnių,
  • 2 kupini š. kokoso drožlių,
  • 100 g cukraus,
  • 2 a.š cinamono,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 š. pieno,
  • aliejaus (kepimui).

Su ledų šaukšteliu padarome ledų rutuliukus, juos sudedame į skardą, ištiestą maistine plėvele ir statom į šaldiklį valandai. Kol ledai šąla, kukurūzų dribsnius sutraiškome (lengviausia tai padaryti kočėlu), į juos suberiame kokosą, cukrų ir cinamoną, viską sumaišome. Kitame inde išplakame kiaušinius su pienu. Iš šaldiklio traukiam ledus ir juos apvoliojame dribsniuose, suformuojam gražius apvalius rutuliukus. Tada juos apvoliojame kiaušinio plakinyje ir dar kartą dribsniuose. Neturi likti nė mažyčio tarpelio, pro kurį matytųsi ledai, antraip kepdami jie išbėgs. Visus rutuliukus vėl išdėliojame skardelėje su maistine plėvele ir šaldome dar bent porą valandų.
Išimame atšaldytus ledus iš šaldiklio ir nelaukdami, kol jie pradės tirpti, dedame į 365 laipsnių įkaitintą aliejų, kuriame kepame ne ilgiau kaip vieną minutę iš abiejų pusių. Iškeptus dedame ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai.
Patiekti galima labai įvairiai - su medumi, grietinėle, šokoladu, mėgstamu padažu, vaisiais ar uogomis. Skanaus!

Modifikuota pagal: Simply So Good

2 komentarai: