2013-06-08

Braškiniai avižiniai sausainiai



Mūsų namuose jau praėjo tas laikas, kai džiaugėmės pirmosiomis braškėmis ir jau atsivalgėme jų visokiausiuose pavidaluose: braškės su pienu, trintos braškės, tiesiog vienos braškės... Tai reiškia, jog jau  galima užsiimti kūrybine veikla ir kepti visokiausius skanumynus, improvizuoti su jomis. Šįkart kepiau mano jau klasika tapusius avižinius sausainius su braškėmis, kuriais stengiuosi palepinti šeimą ir draugus kiekvieną vasarą bent po kelis kartus. :) Išties labai minkšti, drėgni (kuo skiriasi nuo įprastų avižinių sausainių), o braškės priduoda malonaus gaivumo, sakyčiau, netgi rūgštelės. Beje, ne braškių sezono metu, jas čia puikiai pakeistų ir kitos uogos: vyšnios, avietės, spanguolės. Jau ir pačiai maga išbandyti visaip! :)


Maždaug 30 sausainių reikės:
  • 250 g braškių,
  • 200 g avižinių dribsnių,
  • 180 g miltų,
  • 150 g cukraus,
  • 100 g sviesto,
  • 2 kiaušinių,
  • 100 ml liesos grietinėlės,
  • 3 š. kokoso drožlių,
  • 2 a.š. kepimo miltelių.
 

Miltus ir kepimo miltelius įsijojame į dribsnius, ten pat supilame cukrų ir kokoso drožles, viską išmaišome. Sviestą ištirpiname, atvėsiname ir supilame į miltų mišinį, įmušame kiaušinius, supilame grietinėlę ir viską vėl išmaišome. Braškes smulkiai supjaustome, sudedame į tešlą ir lengvai permaišome. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi dedame po maždaug šaukštą masės ir formuojame sausainius. Juos kepame 25 minutes 190 laipsnių orkaitėje. Iš skardelės išimame tik atvėsintus (vėsdami jie sutvirtėja).
SKANAUS!



2 komentarai:

  1. Drauge artimiausiu metu pasistenk iškepti kokį šimtą. Matai kad tada mažai visiems buvo :D Lebai skanu, ačiū! :*

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šimtą tai šimtą, bet būtų smagu draugų pagalbos sulaukti, ne tik ištysusių liežuvių :D

    AtsakytiPanaikinti