2013-05-12

Trupininis kakavinis varškės pyragas


Pats skaniausias pyragas varškės kepinių mėgėjams. Skonis labai turtingas, o kvapas tiesiog viliote vilioja, nemeluoju. Šį pyragą kepu jau n-tąjį kartą ir kol kas nesutikau nei vieno žmogaus, kuris liktų jam abejingas. Receptą labai labai seniai pasiskolinau iš saulėtos virtuvės, tad visų laurų ir pagyrų pyragui neprisiimu sau. Aš tik viena iš daugelio Astos tinklaraščio skaitytojų, kuri kažką išbandžiusi, savo atradimais nori pasidalinti su kitais. :)
Iš tikrųjų, šiandien buvau truputį sugėdinta, kai pavaišinau draugę šiuo mano jau firminiu pyragu (tikiuosi nieko neįžeisiu taip pavadindama): "tu jau tiek kartų jį kepei, o recepto niekada nepapostini blog'e." Taisausi!

Ko reikės tešlai:

  • 350 g miltų,
  • 2 a.š. kakavos,
  • 150 g cukraus,
  • 200 kepinių margarino,
  • 1 didesnio kiaušinio,
  • 1 a.š. kepimo miltelių.

Įdarui:
  • 500 g varškės,
  • 150 g grietinės,
  • 100 g cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 š. krakmolo,
  • 1 a.š. romo ekstrakto.

Tešlos gaminimas. Kepinių margariną išlydome, įmušame kiaušinį, suberiame cukrų ir viską gerai ištriname. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir masę gerai išmaišome, vėliau minkome kol ji taps vientisa ir lygi. Gali būti, kad jūsų tešla bus skystoka - įdėkite papildomai miltų. Gautą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame šaldiklin.
Tuo metu ruošiame įdarą. Varškę ištriname su grietine iki visiškai lygios, vientisos masės. Suberiame krakmolą, viską išmaišome. Atskirai išplakame kiaušinius su cukrumi, supilame į varškę, ten pat supilame ir romo esenciją. Viską gerai išmaišome.
Atšaldytą tešlos gabalą padaliname į dvi apylyges dalis. Imame pirmąją dalį ir ją sutarkuojame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą (naudojau apvalią, 22 cm skersmens). Ant viršaus lygiai paskleidžiame varškę. Ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą. Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

Ragauti tik gerai atvėsintą (vėsdamas jis sutvirtėja), tik ar išlauksite... :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą