2013-05-10

Koldūnų apkepas su pievagrybiais

Kiek kitoks koldūnų paruošimo būdas. Mums su vyru jis labai patinka, todėl siūlau išmėginti. :)

Taip atrodo paruoštas kepti:

Reikia:

  • 800 g mėgstamų koldūnų (aš naudojau Karališkuosius Liūtuko su mėsos įdaru),
  • 1 paprasto svogūno,
  • 1 raudonojo svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 250 g pievagrybių,
  • ~5 š. saldžiarūgščio pomidorų padažo su vaisiais (naudoju tokį http://www.suslavicius-felix.lt/lt/produktu-katalogas/padazai/pomidoru-padazai/saldziarugstis-2/),
  • 200 ml grietinėlės,
  • 200 g fermentinio sūrio,
  • 3 a.š. maltos aitriosios paprikos,
  • 2 a.š. džiovinto baziliko,
  • druskos,
  • pipirų,
  • petražolių.

Supjaustyti svogūną griežinėliais ir jį pakepinti keptuvėje. Susmulkinti česnaką, jį sudėti į jau apkepusius svogūnus ir viską pakepinti, kol česnakas pradės skleisti aromatą. Atidėti į šoną. Griežinėliais supjaustyti pievagrybius, juos taip pat apkepti. Į skardą, pateptą sviestu sudėti sušaldytus, neatitirpintus koldūnus, ant viršaus paskleisti svogūnus, pievagrybius, užpilti saldžiarūgščio padažo. Viską apibarstyti prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, aplieti grietinėle. Dėti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepti apie pusę valandos. Išėmus apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti dar maždaug 10 minučių. SKANAUS!

Rezultatas:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą