Taip atrodo paruoštas kepti:
- 800 g mėgstamų koldūnų (aš naudojau Karališkuosius Liūtuko su mėsos įdaru),
- 1 paprasto svogūno,
- 1 raudonojo svogūno,
- 2 skiltelių česnako,
- 250 g pievagrybių,
- ~5 š. saldžiarūgščio pomidorų padažo su vaisiais (naudoju tokį http://www.suslavicius-felix.lt/lt/produktu-katalogas/padazai/pomidoru-padazai/saldziarugstis-2/),
- 200 ml grietinėlės,
- 200 g fermentinio sūrio,
- 3 a.š. maltos aitriosios paprikos,
- 2 a.š. džiovinto baziliko,
- druskos,
- pipirų,
- petražolių.
Supjaustyti svogūną griežinėliais ir jį pakepinti keptuvėje. Susmulkinti česnaką, jį sudėti į jau apkepusius svogūnus ir viską pakepinti, kol česnakas pradės skleisti aromatą. Atidėti į šoną. Griežinėliais supjaustyti pievagrybius, juos taip pat apkepti. Į skardą, pateptą sviestu sudėti sušaldytus, neatitirpintus koldūnus, ant viršaus paskleisti svogūnus, pievagrybius, užpilti saldžiarūgščio padažo. Viską apibarstyti prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, aplieti grietinėle. Dėti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepti apie pusę valandos. Išėmus apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti dar maždaug 10 minučių. SKANAUS!
Rezultatas:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą