2013-05-08

Trinta brokolių sriuba

Draugei Eglei :* Kai pagaminsi, lauksiu kvietimo į svečius... :D
O dabar apie sriubą. Man ji pati pati skaniausia! Recepto niekur neieškojau, sugalvojau pati. Sriuba ištobulinta iki begalybės ir dabar visą laiką gaminu tik šitaip, taip pasiekiu patį geriausią rezultatą. Didžiausią vaidmenį, mano manymu, čia atlieka bazilikas, kuris labai puikiai sudainuoja su brokoliu. Jis suteikia ir gana intensyvų skonį, ir aromatą, ir dar viską nuspalvina žaliai žaliai... Beje, jo neturint, galima pakeisti paprasčiausiu pesto padažu (esu bandžiusi ir taip, tačiau man švieži bazilikai - nepakeičiami). Dar truputis prieskonių, žolelių, ir gaunasi štai tokia nepakartojama sriuba, kurios recepto prašo nieko apie maisto gaminimą neišmanantys vyrai. Nejuokauju... :)


Reikės:

  • 1 brokolio,
  • 3 bulvių,
  • 1 svogūno,
  • 3 skiltelių česnako,
  • saujelės šviežio baziliko (kaip jau minėjau, galima jį pakeisti pora šaukštų pesto),
  • keleto šviežio saliero lapų,
  • 2 l sultinio,
  • 100 g lydyto sūrelio
  • 1 a.š. persilado,
  • druskos,
  • maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga:

Užverdame sultinį. Supjaustome nedideliais gabaliukais bulves, brokolį atskiriame žiedynais. Viską sudedame į sultinį ir verdame. Per tą laiką supjaustome svogūną, susmulkiname česnaką, apkepiname ir taip pat sudedame į sriubą. Daržoves verdame, kol suminkštėja. Gale sumetame smulkintą baziliką, salierą ir viską sutriname maisto trintuvu. Metas prieskoniams: jų dedame pagal skonį. Taip pat sudedame lydytą sūrelį, jį gerai išmaišome, kad neliktų vientisos masės. Sriubą dar kelias minutes pakaitiname. Štai ir viskas.

Mums labai skanu ir taip, tačiau norint galima pasiruošti skrudinto batono riekelių ar prieš valgant į sriubą įsidėti dar šaukštą grietinės. Svarbiausia, kad būtų skanu :)

1 komentaras: