2013-04-30

Varškėtukai "tinginėliai"



Vaikystę primenantis maistas. Toks jaukus ir keliantis malonius prisiminimus... :) Norėdama sugrįžti į vaikystę, šiandien sugalvojau jų pasigaminti. Išsitraukiau receptų knygas, atsiverčiau internetą, ieškodama recepto, tačiau vis tiek teko skambinti mamai ir klausti, kaip varškėtukus gamina ji - jos gaminti yra patys skaniausi!

Taigi, susirandame:
  • 500 g varškės (ėmiau pusriebę),
  • 1 kiaušinį,
  • 1 st. miltų,
  • 2 š. cukraus,
  • žiupsnelį druskos.

Varškę labai gerai ištriname su cukrumi ir kiaušiniu ir druska, kad neliktų jokių gumulėlių. Suberiame miltus ir gerai išminkome. Iš tešlos suformuojame "dešreles", kurias supjaustome maždaug 2 cm pločio gabaliukais. Į verdantį vandenį sudedame varškėtukus ir verdame maždaug 5 minutes.
Man varškėtukai - ne varškėtukai be šio padažo: ištirpiname ~100 g sviesto, įdedame šaukštą ar du grietinės ir viską išmaišome.
Su šiuo padažu patiekti tinginėliai patys skaniausi!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą