Vaikystę primenantis maistas. Toks jaukus ir keliantis malonius prisiminimus... :) Norėdama sugrįžti į vaikystę, šiandien sugalvojau jų pasigaminti. Išsitraukiau receptų knygas, atsiverčiau internetą, ieškodama recepto, tačiau vis tiek teko skambinti mamai ir klausti, kaip varškėtukus gamina ji - jos gaminti yra patys skaniausi!
Taigi, susirandame:
- 500 g varškės (ėmiau pusriebę),
- 1 kiaušinį,
- 1 st. miltų,
- 2 š. cukraus,
- žiupsnelį druskos.
Varškę labai gerai ištriname su cukrumi ir kiaušiniu ir druska, kad neliktų jokių gumulėlių. Suberiame miltus ir gerai išminkome. Iš tešlos suformuojame "dešreles", kurias supjaustome maždaug 2 cm pločio gabaliukais. Į verdantį vandenį sudedame varškėtukus ir verdame maždaug 5 minutes.
Man varškėtukai - ne varškėtukai be šio padažo: ištirpiname ~100 g sviesto, įdedame šaukštą ar du grietinės ir viską išmaišome.
Su šiuo padažu patiekti tinginėliai patys skaniausi!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą