2013-06-30

Citrusinis keksas su persikais

 Dar vienas labai gaivus, labai vasariškas, su malonia rūgštele kepinys!



Reikės:

  • 180 g miltų,
  • 30 g kukurūzų krakmolo,
  • 100 g sviesto,
  • 80 g cukraus,
  • 20 g vanilinio cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • 50 ml pieno,
  • 2 a.š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 citrinos,
  • indelio (480 ml) konservuotų persikų puselių.


Nuo citrinos nutarkuoti žievelę, išspausti sultis. Minkštą sviestą elektriniu plakikliu išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, druska ir citrinos žievelėmis, kol cukrus ištirps ir viskas taps puru. Tada po vieną įmušti kiaušinius nenustojant maišyti. Kitame inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais, krakmolu. Šį mišinį įsijoti į sviesto ir kiaušinių plakinį, po truputį pilti pieną, citrinos sultis ir viską atsargiai maišyti. Persikų puseles pasmulkinti ir sudėti į tešlą. Į kepimo formą (aš naudojau pailgą 12x32 cm), išklotą kepimo popieriumi, supilti tešlą. Pašauti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti 35-40 minučių. Iškepusį ir atvėsusį keksą apipilti mėgstamu glajumi arba tiesiog apibarstyti milteliniu cukrumi - skonis, manau, nuo to nei kiek nenukentės.

5 komentarai:

  1. Atrodo labai drėgnas ir skanus keksas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Toks ir yra! Drėgnas, tačiau labai purus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai viliojančiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mhm, tikrai labai skaniai atrodo, mėgstu drėgnus ir pilnus skonio keksus :)
    O šis tiesiog nelabai neiškilo ar pasmego traukiant iš orkaitės? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, kad iškilo :) Gal taip atrodo, kadangi yra drėgnas.

    AtsakytiPanaikinti