2013-06-20

Baltas tinginys su braškėm

Jeigu paklausčiau, koks desertas yra pats pats paprasčiausias, greičiausiai pagaminamas ir skaniausias, tikriausiai ne vienas atsakytų - klasika - tinginys. Vadovaudamasi šiais apibūdinimais sukau galvą, ką čia tokio paprasto, greito, bet skanaus pagaminus pavaišinti draugei. Kaip ir buvo galima tikėtis, pirmiausia mintin šovė tas pats tinginys, tačiau kita mintis buvo - neįdomu, atsibodę, o ir per sunku tokiai karštai vasaros dienai. Taigi, tinginį nusprendžiau paruošti kiek kitokiam "amplua". Jokios kakavos, jokio saldinto sutirštinto pieno, tik truputis sviesto, grietinės ir DAUG DAUG uogų (žinoma braškių :D ). Toks gavosi galutinis variantas - lengvas, ne per saldus, gaivus. Nors ir labai paprastas, galbūt banalus, bet pyragas toks skanus, kad, manau, jo receptas tikrai vertas plačiosios auditorijos. Tikrai rekomenduoju pasigaminti!


Reikia:

  • 3 pakelių sausainių ("Gaidelis" ar panašių),
  • 100 g sviesto,
  • 200 g grietinės,
  • 3 š. cukraus,
  • 200 g braškių.

Sausainius sulaužyti. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Jį sudėti į sausainius, ten pat supilti grietinę, viską išmaišyti. Didesnes braškes perpjauti perpus, mažesnes palikti nepjaustytas ir jas sudėti į pyrago masę, viską atsargiai išmaišyti nesutrinant uogų. Masę sudėti į konditerinį maišelį ar formą, suslėgti ir laikyti šaldytuve per naktį.
Niam niam!


2 komentarai:

  1. Kadangi nė vieno tinginio nepraleidžiu neišbndžiusi, ne išimtis bus ir su šiuo :) Laaabai skaniai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti