2013-04-07

Naminė arbata su apelsinu ir cinamonu


Kai atsibosta pirktinės arbatos, nori išbandyti ką nors naujo ir neragauto, kai norisi pabėgti nuo visų "e", galima improvizuoti. Šildanti, aromatinga ir nepaprastai skani naminė arbata - nustebintų kiekvieną. Nenoriu tuščiažodžiauti, o siūlau tuojau pat išmėginti. :)


Aš sunaudojau:

  • 2 apelsinus,
  • keletą cinamono lazdelių,
  • 100 g juodosios arbatos (smulkios, bet su stambia gal atrodytų gražiau).

Apelsiną gerai nuplauname karštame vandenyje ir daržovių skustuku nulupame žievelę, susmulkiname. Stengiamės pjauti tik viršutinę žievelę, kad patektų kuo mažiau baltosios - karčios žievės. Jas beriame į skardą ir džioviname 130 laipsnių orkaitėje porą valandų.. Tačiau aš džiovinau paprasčiausiu būdu - virš radiatoriaus, ant palangės. Man prireikė paros, kol sudžius. Cinamoną susmulkiname, kad būtų panašaus dydžio kaip apelsino žievelės. Cinamoną, apelsiną ir arbatžoles sumaišome, sudedame į maišelį arba gražų indelį ir mėgaujamės!

Improvizuoti čia galima kiek tik norisi. Manau, tai nebus pirmas ir paskutinis kartas, kai pati gaminau arbatą ir jau mintyse dėlioju, ką ir kaip daryčiau kitą kartą. Taigi, pamaniau, kad čia visai derėtų citrinos žievelė, džiovintos uogos, vanilės ankštis ar įvairios prieskoninės žolelės. Taip pat tiktų įdėti rudojo cukranendrių cukraus, tada ir arbatos nereikėtų saldinti. Na, o tikri smaližiai visa tai galėtų papildyti šokolado lašeliais. :)

2 komentarai:

  1. Ačiūūūū tau drauge! Buvo skanu, labai skanu. :*
    P.S. Pažadą ištesėsiu, kada - pranešiu. Lauksiu tavęs su pycom :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip smagu, kad patiko :))))) Bet, brangioji, man atrodo aš picas greičiau suorganizuosiu negu tu savo pažadą įvykdysi.... :D

    AtsakytiPanaikinti