2013-03-31

Jogurtinis vaisių tortas


Pavasaris, gražiausia pavasario šventė - Velykos ir ...sniegas už lango. Normalu, ar ne? Nelabai. Taip ir norisi puošti Kalėdinę eglutę, kepti imbierinius sausainėlius, pakuoti dovanėles, sėsti prie jaukaus Kūčių stalo. Deja, deja. Rodos žiema per ilgai užsisvečiavo ir nė neketina vietos užleisti saulei ir šilumai.
Na, bet mes nieko nepadarysime, Velykos ateina neklausdamos ir joms ruoštis privalome. Žinoma, gal ir ne pačios optimistiškiausios mintys galvoje, tačiau stengiamės nežiūrėti pro langą ir suktis virtuvėje kepdami šventinius kepinius, ruošdami vaišes ir margindami ryškiaspalvius margučius. Štai aš per Velykas nutariau palepinti šeimą ir iškepiau labai tokį pavasarinį, žaismingą tortą. Viršų papuošiau gėlytėmis, viščiukais... Ko daugiau trūksta iki šventinės nuotaikos?.. Manau toks tortas pradžiugintų kiekvieną pavasario išsiilgusią sielą. :) Šiltų ir jaukių Jums šventų Velykų, mielieji! :)


Torto biskvitui:

  • 6 kiaušinių,
  • 1,5 st. cukraus,
  • 2,5 st. miltų,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 2 v.š. sviesto.

Torto kremui:

  • 400 ml grietinėlės,
  • 300 ml jogurto,
  • skardinės konservuotų ananasų,
  • 2 v.š. želatinos,
  • 3 v.š. cukraus,
  • pusės citrinos sulčių.

Biskvitui elektriniu plakikliu plakame kiaušinius su cukrumi kol masė pabals, padvigubės ir sutirštės. Man šis procesas visada užima apie 15 minučių. Į plakinį supilame išlydytą sviestą, palengva įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Viską maišome labai atsargiai, tešla turi išlikti lengva ir puri. Prisipažinsiu, man geriausiai sekasi tai padaryti rankomis :D Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje ~45 minutes. Patikrinti, ar iškepęs, geriausia mediniu pagaliuku. Iškeptą atvėsinti ir perpjauti į 3 dalis.
Kremui vandeniu užpilame želatiną ir paliekame išbrinkti. Tuo metu išplakame grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Į kambario temperatūros jogurtą plona srovele ir vis maišydami elektriniu plakikliu supilame ištirpintą ir atvėsintą želatiną (ji turi būti gerai ištirpusi, nelikę želatinos kruopelių ir būtinai - ne per karšta, atvėsusi, nes taip pat gali susidaryti kruopelės). Į jogurtą pamažu sudedame grietinėlę, viską atsargiai išmaišome.
Surenkame: ant padėklo dedame vieną biskvito lakštą, jį pašlakstome ananasų sirupu, sutepame pusę kremo, išdėliojame ananaso gabalėlius. Tą patį darome su kitu biskvitu. Tortą papuošiame ir paliekame šaldytuve, geriausia nakčiai.

Aš viršų puošiau grietinėle, apibarsčiau sausainių trupiniais ir kokoso drožlėmis, šonus aptepiau jogurtu ir taip pat apibarsčiau kokosu. Dar ant viršaus užtupdžiau cukrinių gėlyčių ir viščiukų.


Gaivus, lengvas, minkštas, ne per saldus ir visai neriebus. Toks netortiškas tortas. Turėtų labai patikti tiems, kas bijo šventinio persivalgymo, kadangi po suvalgyto gabalėlio jokiu būdu nesijausite apsunkę (kaip paprastai būna po sočių šventinių pietų ir dar riebaus deserto). :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą