Biskvitui:
- 4 kiaušinių,
- 160 g cukraus,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- 120 g miltų,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 3 v.š. karšto vandens.
Įdarui:
- 300 g riebios grietinėlės,
- 300 g šviežių braškių,
- 100 g kepintų smulkintų žemės riešutų,
- 3 v.š. cukraus,
- pusės citrinos sulčių.
Tešlai atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius elektriniu plakikliu ištriname su trečdaliu cukraus ir vaniliniu cukrumi. Baltymus plakame kol suputos, tada po truputį beriame cukrų ir plakame iki standžių baltų putų. Miltus persijojame su kepimo milteliais, sumaišome su druska. Į trynių masę pakaitomis beriame miltus ir dedame išplaktus baltymus, supilame vandenį. Braukdami nuo indo kraštų, lengvai maišome tešlą. Ją supilame į didelę stačiakampę kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, išlyginame paviršių ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Svarbu neperkepti, vos tešla įgaus auksinį atspalvį - traukiame ją iš orkaitės.
Ant stalo patiesiame didelį rankšluostį, ant jo pabarstome cukraus. Iškepusį biskvitą išverčiame ant rankšluosčio, nulupame kepimo popierių. Nieko nelaukdami imame už rankšluosčio ir biskvitą susukame į ritinį.
Grietinėlę standžiai išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Braškes supjaustome nedideliais kubeliais. Biskvitą išvyniojame, paskleidžiame plaktą grietinėlę, braškes, riešutus ir susukame ritinį. Vyniotinį sutvirtiname apsukdami tuo pačiu rankšluosčiu ir dedame į šaldytuvą. Geriausia palikti nakčiai ir skanauti tik ryte, kad grietinėlė būtų pakankamai sustingusi, o biskvitas sumirkęs.
Skanaus!
P.S. Aš kitą rytą vyniotinį dar aptepiau plakta grietinėle, pabarsčiau riešutukų ir papuošiau braškėmis bei mėtų lapeliais. Vieno draugo žodžiais tariant - žavu. :)
Kepiau, pasakiškai skanu buvo! Ačiū!
AtsakytiPanaikintiAtrodo daugiau nei fantastiškai!
AtsakytiPanaikintiAčiū, ne tik atrodo, bet ir yra fantastiškai skanus :)
Panaikinti