Reikia:
- 500 g miltų + šaukšto, kito kočiojimui,
- 200 ml vandens,
- 1 st. cukraus,
- 50 g minkšto sviesto (jeigu esate tikri tradicijų puoselėtojai ir nenorite naudoti sviesto, jį puikiai pakeis augalinis aliejus, kurio reikėtų kokių 5 šaukštų),
- 50 g mielių,
- žiupsnelio druskos,
- saujos aguonų (arba tiek, kiek norite. Aš jų niekada nepagailiu).
Eiga:
Į šiltą vandenį sutrupiname mieles ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Sudedame minkštą sviestą arba pilame aliejų, jei naudojate jį, beriame druską, cukrų. Viską ištriname, beriam aguonas ir po truputį įmaišom miltus. Pradedam minkyti rankomis. Išminkytą tešlą dedam į indą, uždengiam drobiniu rankšluostėliu ir paliekam šiltai pakilti. Kai tešla pakyla, ją perminkome, imame gabalėlį ir rankomis formuojame ilgas apvalias juosteles, kurias vėliau supjaustome norimais gabalėliais. Supjaustytus apvoliojame miltuose, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 l. įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Maži, traškūs ir skanūs!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą